Landbruget roser finanslovsaftale

Landbrug & Fødevarer ser positive elementer i aftalen, som regeringen og Enhedslisten har indgået om næste års finanslov.

Organisationen Landbrug & Fødevarer ser flere gode tiltag i finanslovsaftalen mellem regeringen og Enhedslisten.

- Det er meget positivt, at politikerne har lyttet og afskaffer fedtafgiften og dropper den planlagte afgift på tilsat sukker. Det har meget stor betydning for vores fødevarevirksomheder, der nu kan være med til at sikre vækst og arbejdspladser i Danmark, siger Søren Gade, der er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Fedt- og sukkerafgiften ville ifølge Landbrug & Fødevarer betyde 2400 færre job og give fødevarevirksomhederne administrative ekstraomkostninger på op i mod 200 millioner kroner.

Organisationen synes også, det er positivt, at regeringen afsætter midler til at sikre fødevareerhvervet som grøn vækstmotor i Danmark.

- Den udvikling er vores landmænd og virksomheder allerede i gang med. Regeringen har en ambition om grøn omstilling, herunder øget økologi, og det kræver både viden, teknologi og muligheder for finansiering. Vi ser dog frem til en nærmere konkretisering af initiativerne og finansieringen af dem, siger Søren Gade.

Landbrug & Fødevarer glæder sig ligeledes over, at finanslovsaftalen bringer forskningsbevillingerne op på målsætningen om 1 procent af BNP – og at man har prioriteret strategisk forskning og områder med vækstpotentiale, herunder fødevareområdet.

Selv om der er mange rosende ord, er der også mangler ved aftalen, mener Landbrug & Fødevarer:

- Der er fortsat lang vej igen, før Danmark har genvundet konkurrenceevnen over for udlandet. Der er behov for endnu flere tiltag, der kan styrke eksportvirksomhedernes muligheder for at skabe vækst og beskæftigelse. Det kan blandt andet ske gennem en afgiftsreform og egentlige offentlige besparelser, der skal komme virksomheder og borgere til gode, siger Søren Gade.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08