Det har vakt opstandelse i grænselandet og i Tyskland, at DF luftede idé om at flytte den dansk-tyske grænse.

København. Interviewer: Må jeg spørge lidt provokerende: Har Dansk Folkeparti nogle territoriale krav overfor Tyskland?

Søren Espersen: Vi vil da gerne have Danmark til Ejderen, hvorfor skulle vi ikke ville det. Det er da et håb og en drøm.

Interviewer: Søren Krarup har sagt, at det skal være "Sydslesvig genvundet, det er kampens mål" (daværende statsminister Knud Kristensens ord fra en grundlovstale i 1946, red.).

Søren Espersen: Selvfølgelig. Det må også være ideen for det danske mindretal i Sydslesvig, ellers forstår jeg ikke noget af det.

Søren Espersen: Men dertil og til at sige at nu kommer der nok snart et panserslag nede i grænseområdet, det tror jeg ikke på og vil heller ikke have.

Søren Espersen: Der er ingenting i historien, der er statiske. Vi har sådan en fornemmelse af, at når først de der grænser ligger der, så er det sådan. Så vil det være helt nyt i historien.

Søren Espersen: Efter Første Verdenskrig fik vi den berømte afstemning i 1920, som satte nogle ting på plads. Efter Anden Verdenskrig kunne vi have fået hele Slesvig ved bare et knipse med fingrene.

* Søren Espersen knipser med fingrene*

Søren Espersen: Det var englænderne og franskmændene parat til, der hvor man bare var interesseret i at decimere Tyskland. Men vi sagde nej. Kontrafaktisk, jeg ved ikke, hvad der var sket, hvis vi havde sagt ja.

Kilde: DK4.

/ritzau/