LA kræver uvildig undersøgelse af »syg kultur« i DSB

Transportministeren bør iværksætte en uvildig undersøgelse af DSB, der har betalt et PR-bureau for at lukke munden på en kritisk journalist. Det mener Liberal Alliance.

Det er udtryk for en »syg kultur« i DSB, at det statsejede selskab har forsøgt at lukke munden på en kritisk journalist ved hjælp af et PR-bureau.

Det mener trafikordfører for Liberal Alliance, Leif Mikkelsen (LA), efter 21 Søndag har afsløret, hvordan DSB betalte bureauet Waterfront Communications for at beskæftige journalisten, så han ikke havde tid til at grave dårlige historier frem om selskabet.

- Det er rystende og hinsides al sund fornuft, at et statsejet selskab - der først laver eventyr i Sverige med DSB First og derefter har en IC4-skandale i milliardklassen - gudhjælpemig bruger penge til at sørge for at holde en journalist væk for at beskrive de samme forhold, siger Leif Mikkelsen til Berlingske Nyhedsbureau.

DSBs administrerende direktør, Jesper Lok, har iværksat en ekstern undersøgelse, men det er ikke nok, mener LA-ordføreren.

- Ministeren må sikre os en fuldstændig uvildig redegørelse af, hvad der er op og ned i den sag og sikre, at hvis de har sådan en syg kultur i DSB, må de ansvarlige drages til ansvar. De kan ikke fremadrettet have de funktioner, de har i dag, siger han.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har dog fuld tillid til, at DSBs eksterne undersøgelse er god nok.

- Det er rigtig godt, at DSBs direktør selv har taget initiativ til det, fordi det skal undersøges til bunds. Og er der ulovligheder eller andre ting, så skal det selvfølgelig også have en konsekvens, siger ministeren til DR.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08