Ligestilling handler ikke om priserne på en klipning eller forskelsbehandling af mænd og kvinder i landets swingerklubber, mener Liberal Alliance. Partiet vil fremover have Ligebehandlingsnævnet til droppe »bagatelsagerne«.

Ligebehandlingsnævnet beskæftiger sig med alt for mange sager, der ikke reelt handler om ligestilling.

Det mener Liberal Alliances ligestillingsordfører og formanden for Folketingets Ligestillingsudvalg, Merete Riisager. Hun mener, at over halvdelen af de sager, Ligebehandlingsnævnet sidste år beskæftigede sig med, handlede om småsager uden større samfundsmæssig relevans.

»Det er beskæmmende, at en stor del af Ligebehandlingsnævnets energi bliver brugt på swingerklubber og diskoteker. Udviklingen er støt stigende, og vi ser tilmed, at flere klager over differentierede priser på en ydelse, som de ikke selv har benyttet sig af. Den udvikling skal vi have stoppet, for det er ikke et reelt ligestillingsproblem, at kvinder kan få en gratis drink, og at mænd betaler mindre for at gå til frisøren,« siger Merete Riisager (LA).

Liberal Alliance har fremsat et beslutningsforslag, som skal indføre en bagatelgrænse for, hvilke sager nævnet fremover skal tage sig af samt en begrænset ret til at klage over forskelsbehandling mellem køn. Forslaget kommer til første behandling i Folketinget 27. maj.

»En bagatelgrænse, som skal defineres mere præcist af ligestillingsministeren, skal sørge for, at en offentlig myndighed ikke skal være til grin for skatteydernes penge. Det skal være slut med at tage stilling til, om en frisør må opgive forskellige priser for herre- og dameklip. Der findes jo rigtige ligestillingsproblemer,« forklarer Merete Riisager.

Hun afviser samtidig, at det bliver for bureaukratisk eller subjektivt at fastsætte grænser for, hvilke sager Ligebehandlingsnævnet fremover skal lade ligge og hvilke, der skal tages op.

»Man kan jo bruge sin sunde fornuft. Selvfølgelig kan man lave en vurdering af, om der er et problem eller ej. I dag bliver ligestillingsområdet behandlet på en useriøs måde, og det er spild af offentlige ressourcer.«

Dansk Arbejdsgiverforenings ugebrev Agenda skriver torsdag, at Ligebehandlingsnævnet i 2013 afgjorde 134 sager om mulig kønsdiskrimination. I 56 af sagerne fik klagerne medhold, og i 30 af disse gik klagen på prisforskelle i swingerklubber, på diskoteker og hos frisører, skriver Agenda.