Liberal Alliance vil hellere end gerne overtage talerstolen fra Mette Frederiksen i Fælledparken 1. maj.

Mandag er det 1. maj, og de store fagforbund har traditionen tro turnerer Socialdemokratiets partiformand og en lang række af partiets politikere landet tyndt for at holde den røde fane højt i landets parti- og fagforeninger.

Men Socialdemokratiet er ikke længere et arbejderparti, mener Liberal Alliance, som i dagens anledning giver en stikpille til det traditionsrige parti.

»Jeg anerkender, at Socialdemokratiet historisk set har været meget tæt på arbejderbevægelsen og har stået i spidsen for nogle udmærkede reformer af det danske arbejdsmarked og den enkelte danske arbejder. Men når det er sagt, lever vi nu i en tid, hvor arbejdsmarkedet er blevet mere og mere globaliseret. Og Socialdemokratiet en tendens til at være det modsatte af et arbejderparti. For det, der kendetegner Socialdemokratiets politik er, at de er meget optagede i alle dem, som de vil forhindre i at arbejde.« siger Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund.

Hun peger på to grupper i samfundet, som ifølge hende er ofre for Socialdemokraternes politik.

»Den første er dem, som Socialdemokratiet død og pine ikke ønsker skal arbejde længere, når de er fyldt 67 år. Selvom vi ved, at det at blive 67 i dag er noget helt andet end at være 67 år for bare 10 år siden. Det andet område er udlændinge. De stiller sig i spidsen for forslag, som vil gøre det meget sværere for udenlandske arbejdstagere at komme til Danmark,« siger Christina Egelund.

Hun peger på, at Socialdemokratiet har været med til at hæve grænsen for, hvor meget en ikke-EU-borger skal tjene for at få særlig let adgang til det danske arbejdsmarked. Den er på lidt over 400.000 kroner.

»For et hæderkronet arbejderparti er der noget underligt titelsnobberi i det. Man er altså velkommen, hvis man er bankdirektør eller stjernekok, men hvis man er sygeplejerske eller lærer, er man ikke.«

Men der er jo noget, der hedder social dumping, som partiet gerne vil til livs?

»Men der er ikke noget som helst, der minder om social dumping, hvis man er sygeplejerske og kommer til Danmark, men tjener under 400.000 kroner om året. Det er ufatteligt, at Socialdemokraterne dyrker det her snobberi og siger nej tak til mennesker, som kommer og bidrager til det velfærdssamfund, som partiet påstår at være glade for.«

Hvad med dem, der er fyldt 67 eller måske 63 år, som ikke ønsker at arbejde længere?

»Dem, som er så nedslidte, at de ikke kan varetage et arbejde, skal selvfølgelig ikke arbejde. Men heldigvis er der en stor gruppe ældre, som er i god form og har en erfaring fra arbejdsmarkedet, der er guld værd. Det er mærkeligt, at Socialdemokraterne ikke vil flytte et komma, når det kommer til dem. Man sender et politisk signal om, at de ikke hører til på arbejdsmarkedet,« siger Christina Egelund.

Vi vil måske se dig holde en 1. maj-tale i Fælledparken?

»Hvis jeg blev inviteret, vil jeg tage imod med kyshånd«

Men mener du, I fører rød politik?

»Nej, for den politik, der vil gavne arbejderne anno 2017 er en liberal politik, hvor man for det første giver den enkelte mere frihed, ikke mindst økonomisk frihed i kraft af, at de kan beholde lidt flere af de penge, de har slidt og slæbt for,« mener Christina Egelund.

»Desuden er der det globale aspekt. I gamle dage var det Socialdemokraterne, der var internationalt solidariske og sagde, at arbejderne skulle forene sig på tværs af landegrænser. Den internationale solidaritet har man ikke længere, hvis det for eksempel kommer til en sygeplejerske fra Ukraine.«