Den konservative miljøordfører Mette Abildgaard vil nu drøfte med miljøminister Esben Lunde (V), om man fremover kan nægte gymnasielever at feste i Dyrehaven, med mindre de selv deltager i oprydningen.

»Jeg vil tage op med miljøministeren, om vi kan nægte gymnasieeleverne at låne arealet næste år, medmindre der arrangeres fælles oprydning dagen derpå. Det er på ingen måde et urimeligt krav at stille!,« skriver Mette Abildgaard på sin Facebook profil.

Fredag d. 18 august 2017 blev den såkaldte Puttefest holdt i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København. Her efterladenskaber bag et træ i skoven.
Fredag d. 18 august 2017 blev den såkaldte Puttefest holdt i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København. Her efterladenskaber bag et træ i skoven. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Festen i Dyrehaven nord for København har i mange år været tradition. Formålet er at hilse de nye 1.G’ere, også kaldet putter, velkommen. Før i tiden havde enkelte gymnasier mindre arealer, hvor de selv kom og ryddede op dagen efter. Men for fire år siden blev det hele samlet til én stor fest i Ulvedalene, og siden da er der ikke blevet taget ansvar for at rydde op dagen efter.

Dagen derpå. Efterladenskaber fra unge mennesker, der festede i Dyrehaven fredag d. 18 august. Foto: Silla Bakalus.
Dagen derpå. Efterladenskaber fra unge mennesker, der festede i Dyrehaven fredag d. 18 august. Foto: Silla Bakalus.
Vis mere

Det var derfor Naturstyrelsen, der lørdag havde otte mand ude for at rydde op efter de tusindvis af unge gymnasieelever. De brugte timer på at samle store bunker skrald op. Kun få af festdeltagerne selv var mødt op for at give en hånd med.

De Konservatives miljøordfører mener, at gymnasieeleverne svigter deres ansvar, når de kun vil nyde, men ikke vil yde.

»Det er så fint, at de unge mennesker låner Dyrehaven til at feste i. Men så må de simpelthen også tage sig sammen dagen derpå og give en hånd med oprydningen. Og hvis de ikke gider det, så må de jo holde festen et andet sted, hvor man betaler sig fra oprydningen,« skriver Mette Abildgaard, der gerne vil sende det rigtige signal til de unge.

»Det her er simpelthen principielt for mig - hvad er det, vi lærer ungdommen? At man bare kan bruge naturen som losseplads, og efterlade oprydningen til de voksne? Niks!,« slutter hun sit opslag.

Mere skrald i Dyrehaven efterladt af unge gymnasielever efter puttefesten d. 18 august. Foto: Silla Bakalus.
Mere skrald i Dyrehaven efterladt af unge gymnasielever efter puttefesten d. 18 august. Foto: Silla Bakalus.
Vis mere

Efterfølgende har flere brugere kommenteret politikerens udmelding. F.eks. skriver Gert Sørensen:

»Stop med alt udlån af offentlige arealer, så må de få det på den hårde måde,« skriver han.

Og andre stemmer i:

»Jeg syntes, de unge burde give et beløb. Hvis de er 8000 unge, kunne de jo give 20 til 50 kr. til oprydning,« skriver Frank Jørgensen.

Fredagens store gymnasiefest i Dyrehaven nord for København blev allerede sidste år kritiseret for massive bunker af skrald og flere unge, der med alt for høje alkoholpromiller blev kørt væk i ambulancer. Opgørelsen fra Røde Kors efter festen viser, at 120 personer var forbi samaritterne, hvoraf fire blev hentet i ambulance, men ingen af disse var relateret til alkohol.