DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, har med sin seneste mangfoldighedskonsulent-møgsag, skabt furore ved sin egen post i Danmarks Radio. Men imens regeringspartierne Danske Folkeparti og Venstre gerne ser, at han forlader sin post, så holder Liberal Alliance hånden over Kulturministerens valgte bestyrelsesformand.

For holdningen om at lade Michael Christiansen afskedige, bliver ikke delt hos regeringspartiet Liberal Alliance. Medieordfører, Leif Mikkelsen (LA), mener, at hans kollegaer træder ind på et område, der ikke ligger inden for deres arbejdsområder.

»Jeg synes, at mine kollegaer træder ved siden af, når de kommenterer på sådanne ansættelser. Hvis det er helt galt, så må vi rette til, så det bliver gjort ordentligt - ellers forlader vi armslængdeprincippet, vi har,« siger Leif Mikkelsen (LA).

Medieordfører, Leif Mikkelsen (LA) forklarer, at så længe bestyrelsesformanden handler inden for normerne, så vil de ikke se nogen grund til at lave en udskiftning af bestyrelsesformand. Leif Mikkelsen (LA) mener, at det ikke politikernes opgave at diskutere ansættelserne i DR yderligere.

»Det eneste, vi kan i Folketinget, det er at regulere rammen. Hvis den er forkert, så kan vi sætte en anden ramme,« forklarer han.

Men opsigelsen fra Gitte Rabøl alene var ikke nok i sagen om den udskældte mangfoldighedskonsulent, hvis man spørger Dansk Folkeparti eller Venstre. Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, opfordrer nemlig mandag DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, til at genoverveje sin egen stilling hos Danmarks Radio.

»Jeg har opfordret ham til at tænke over, om han er den rette til at lede DR igennem den her krise. For jeg synes, han har været fraværende, og måske ligefrem været med til at skade DRs image,« siger Morten Martinus (DF).

Den udskældte mangfoldighedskonsulent-sag begyndte at rulle, da det kom frem, at Gitte Rabøl blev genansat som ekstern mangfoldighedskonsulent til den samme løn, som da hun sad som mediedirektør for DR. Årslønnen som mangfoldighedskonsulent endte nemlig på den nette sum af 2.1 millioner kroner - for et års tjeneste. DRs bestyrelse fik massiv kritik fra den politiske arena over den uigennemsigtige ansættelse. Hvilket betyder, at Gitte Rabøl har sagt sin stilling op, og med sin fratrædelse kan tage 400.000 med ud af døren.

Medieordfører hos Venstre, Britt Bager(V), bakker op om Morten Martinus (DF) opfordring, at sagen bør få konsekvenser for DRs bestyrelsesformand.

»Jeg er ikke uenig i Marinus opfordring på nogen måde. Bestyrelsesformanden har på ingen måder været i synk med mine, Venstres eller befolkningens holdning. Så jeg må indrømme, at jeg også har manglende tillid til ham i forbindelse med mangfoldighedskonsulenten,« siger Britt Bager (V).

Hos Socialdemokratiet er man enig om håndteringen af sagen, har været uigennemsigtig, men den bør ikke få konsekvenser for bestyrelsesformanden.

»Jeg synes, at sagen har været dårlig - både i beslutning og i processen. Men vi er ikke berettiget til at kræve Michael Christiansens afgang. Han er dygtig og kompetent, men derfor kan man godt begå fejl, og dem må der også være plads til,« siger medieordfører Mogens Jensen. Den samme holdning deler Alternativets medieordfører, Rasmus Nordqvist (Å),

»Jeg synes, at han (Michael Christiansen red.) er udpeget til den post, indtil der kommer det helt naturlige skift, der vil være ved den næste udpegelse af bestyrelsen. Jeg synes, at vi politikere skal slå koldt vand i blodet,« siger han.

Det har ikke været muligt at indhente kommentarer fra medieordførerne fra SF, Radikale Venstre, Konservative eller Enhedslisten