Sagen om et syv år gammelt debatindlæg om kvinder fra Liberal Alliances Ole Birk Olesens fortsætter med at kaste skarpe beskyldninger af sig.

I et debatindlæg på Berlingske.dk fredag retter blogger Anne Sophia Hermansen således hård kritik mod de to socialdemokrater, Rasmus Prehn og Lea Wermelin, der havde fundet det nødvendigt at indkalde den nuværende transportminister i et samråd om indlægget, hvor der blev rejst en række kontroversielle anklager mod kvinder.

'Med ansigterne lagt i alvorlige folder forklarede de, at det var af allerstørste vigtighed at få kastet lys over Ole Birk Olesens kvindesyn. At samråd netop er til for at holde ministre op på deres ord og handlinger, og at de bestemt ikke gør samråd til skamråd.

Men det er jo løgn. Samrådet havde ikke en pind faglig relevans, men var en moralsk gabestok opstillet af et par socialdemokrater, der ikke bedriver, men leger politik og tydeligvis ikke skammer sig det fjerneste over at spilde andres tid og penge,' skriver Anne Sophia Hermansen.

Den nuværende transportminister skrev i 2010, inden han gik ind i politik, en række anklager mod kvinder under overskriften 'Jeg anklager kvinder'. Her blev kvinder bl.a. anklaget for 'grundlæggende at være uden moral og ære« og »for at være i deres følelsers vold og uden tilstrækkelig kontakt med deres forstand.'

I et interview i Information i december kaldte Ole Birk Olesen sit eget indlæg for »noget af det dummeste, jeg nogen sinde har gjort« og forklarede, at det skulle være et kuriøst modspil til, »hvordan nogle feminister var ude efter mænd som nogle, der starter krige og er aggressive.«

Ikke desto mindre var sagen langt fra overstået for transportministeren, som fredag måtte forklare sig i et samråd, indkaldt af Rasmus Prehn og Lea Wermelin, begge fra Socialdemokratiet. Det endte med 40 minutter på pinebænken, hvor Ole Birk Olesen blandt andet forklarede, at han havde givet den lige lovlig meget »gas«' og tog afstand for store dele af indlægget.

Men spørgsmålet er, om samråd skal bruges til konfrontere ministre med gamle uheldige og krænkende formuleringer, eller om det overhovedet er fagligt relevant? Anne Sophia Hermansen mener, at de to socialdemokrater burde få en dummebøde på 15.000 kr., som et samråd vurderes at koste.

Tidligere har Ekstra Bladets Mads Kastrup også kaldt samrådet 'idiotisk'.

Med henvisning til en gammel sag fra 2008, hvor Jeppe Kofod (S) havde sex med en 15-årig DSU-pige, skriver Kastrup:

'Hvis Prehns partikammerat, Jeppe Kofod, udnævnes til minister i en kommende socialdemokratisk regering, vil Kofod så også skulle kaldes i samråd for at redegøre for sit forhold til sex med 15-årige ungdomsmedlemmer? Der vil også her være tale om en moralsk dom med offentlig udstilling, chikane og anger som mål.'

Omvendt har Suzanne Moll, der er konstitueret direktør i Kvinfo, tidligere kaldt samrådet helt berettiget:

»Han har ganske vist siden forsøgt at trække i land, men først da udtalelserne begyndte at stå i vejen for hans politiske karriere. Så i den her sag er det helt på sin plads, at det bliver rejst i Folketinget,« udtalte hun bl.a. til Ritzau.

I Berlingske lørdag udtaler Lea Wermelin, at hun holder fast i nødvendigheden af samrådet.

»Når man er i opposition, er det svært at få en minister i tale, derfor er samråd et vigtigt redskab. Derudover har jeg svært ved at tro på, at det her har kunnet koste ombudsmænd mange timers sved på panden. Han kunne bare møde op og sige, at han tager afstand fra de alvorlige anklager, han er kommet med.«

BT har talt med Rasmus Prehn, som ikke har nogen kommentar til Anne Sophia Hermansens indlæg.