Ahmed Akkari bliver hyldet vidt og bredt for sit skifte fra en islamistisk prædikant med had til Danmark til nu at advare mod samme miljø og undskylde for sin rolle i Muhammed-krisen. Men han bør ikke betragtes som nogen helt, mener Rasmus Jarlov (K)

- Vi skal selvfølgelig lytte til hans undskyldning. Men det han gjorde under Muhammed-krisen betød, at mennesker døde og der opstod et enormt had mod Danmark, og så er en undskyld slet ikke nok til, at han pludselig bliver anset som en helt, siger Rasmus Jarlov, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation.

Han mener tværtimod, at Ahmed Akkari har begået landsforræderi mod det land, som tog imod ham som ung.

- Jeg synes fra et moralsk synspunkt, at det, han har gjort, er landsforræderi. Det er meget, meget groft, det han havde gang i. Når folk døde, og der var enorme tab, så er det en alvorlig forbrydelse i moralsk forstand mod Danmark, siger Rasmus Jarlov, der tidligere har siddet i Folketinget for de Konservative.

Ahmed Akkari rejste under Muhammed-krisen rundt i Mellemøsten og opildnede til had mod Danmark. Tirsdag udkommer hans bog, Min afsked med Islamismen, som han har skrevet sammen med BTs journalist Martin Kjær Jensen. I bogen tager han afstand fra sin rolle under krisen og indrømmer en lang række detaljer, der ikke tidligere har været fremme. Men det gør ham ikke til en rollemodel, mener den Konservative politiker. 

- Det vil være urimeligt at gøre ham til en ledestjerne taget i betragtning af, hvad han har gjort gennem tiden. Han skylder Danmark rigtig meget, og han har ikke fortjent at få en heltestatus, siger Jarlov.

Rasmus Jarlov advarer mod, at Ahmed Akkari bliver en mediepersonlighed, der træder frem i underholdningsprogrammer og lignende.

- Jeg vil have det rigtig dårligt med, hvis det bliver sådan, at han begynder at være med i Vild med Dans og så videre. Jeg vil også have det dårligt med, hvis han ender med at blive rig på at sælge bøger og holde foredrag. Det strider imod min moral, at man kan begå det, han har begået, og så senere få en høj social anseelse på det. Det hænger ikke sammen. Man skal acceptere hans undskyldning, men han må bruge resten af sit liv på at gøre op med sine handlinger, siger Rasmus Jarlov.
 
Men sådan ser den tidligere imam ikke sig selv. Det forklarede han ved sin bogudgivelse tirsdag eftermiddag.

- Jeg står her ikke som en helt, jeg er ikke stolt af mig selv. Jeg har meget af stå til ansvar for, og det gør jeg gerne. Min proces er langtfra færdig, sagde Ahmed Akkari.