Det er ifølge de Konservative ikke nok at sænke selskabsskatten til 22 procent, som regeringen ønsker det. Skatten skal halveres, mener Liberal Alliance.

Selvom det er »et godt skridt på vejen«, at regeringen ifølge flere medier vil sætte selskabsskatten ned fra 25 til 22 procent, så er det ikke godt nok, mener den konservative partiformand, Lars Barfoed (K).

»Vi skal gå meget længere end det, regeringen foreslår, for at være konkurrencedygtige, så vi kan få skabt flere job og være sikre på at bevare dem i Danmark. Vi mener, at målet, når vi ser frem mod 2020, må være en selskabsskat på 15 procent,« siger Lars Barfoed.

Nedsættelsen af selskabsskatten er en del af regeringens udspil til en konkurrenceevnepakke, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og finansminister Bjarne Corydon (S) præsenterer tirsdag.

Også Liberal Alliance mener, at forslaget er for uambitiøst - partiet er parat til at sænke selskabsskatten helt ned til 12,5 procent.

»Når regeringen nu langt om længe anerkender, at en lavere selskabsskat har positiv effekt på væksten og beskæftigelsen, så skal sænkningen være af en størrelse, der bringer os foran nabolandene. I Sverige er den 22 procent, England planlægger at sænke til 21 procent, og tyskerne har ambitioner om en halvering til cirka 16 procent. Vi skal være mindst lige så ambitiøse,« udtaler erhvervsordfører Mette Bock (LA) i en pressemeddelelse.

Det er heller ikke alle virksomheder, der får glæde af skattelettelsen i regeringens udspil. Ifølge TV 2 News skal hverken bankerne eller Dansk Undergrunds Konsortium, der udvinder olie i den danske del af Nordsøen, omfattes den lavere selskabsskat. Det vækker undren hos både Mette Bock og Lars Barfoed.

»Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at vi ikke også skulle være optaget af at sikre banker gode konkurrencevilkår, for det, at banker får gode konkurrencevilkår, gør jo, at blandt andet små og mellemstore virksomheder lettere kan få lån til at finansiere investeringer, og derfor mener jeg, at en selskabsnedsættelse skal gælde generelt,« siger Lars Barfoed. Mette Bock mener, at den forskelsbehandling er højst besynderlig.

»Alle virksomheder har – uanset hvad de handler med <saxo:ch value="226 128 147"/> brug for bedre rammevilkår,« siger hun.