De konservatives formand, Søren Pape Poulsen, revser på Facebook sin radikale kollega Zenia Stampe. Det sker i kølvandet på, at et flertal i Folketinget er klar til at lade forsvaret bevogte mulige terrormål i Danmark.

»Kære Zenia. Jeg er dybt rystet over dig!«

Så kontant indleder Søren Pape Poulsen (K) sin seneste opdatering på Facebook mandag aften, efter De Radikales Zenia Stampe tidligere samme dag var ude med en skarp kritik af forslaget om, at danske soldater skal sættes ind i stedet for politibevogtning.

Forslaget fra Dansk Folkeparti kommer efter nye tal fra Rigspolitiet, der viser, at det danske politi endnu en gang har massivt overarbejde. Ifølge TV2 møder forslaget opbakning fra Liberal Alliance, De Konservative og Socialdemokraterne.

Men hos De Radikale er man langt fra villig til at støtte det, lyder beskeden på Zenia Stampes Facebookside.

»En mand med et våben er ikke bare en mand med et våben. Politiet er uddannet til at beskytte civile i fredstid. Soldater er uddannet til at nedkæmpe fjender i krigszoner. Det er to meget forskellige ting. Og jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv: Hvad er risikoen for, at en soldat tager fejl af ven og fjende, når han pludselig skal operere i en helt anden kontekst?,« skriver hun blandt andet i indlægget, som kan ses herunder.

Men udmeldingen fra Zenia Stampe fik mandag aften Søren Pape Poulsen til at komme med en hidsig kritik af sin kollega.

»Jeg kender flere soldater og føler det så frustrerende på deres vegne at skulle læse det du skriver. Det er så respektløst. Og i øvrigt. Hvor mange "venner" tropper lige op med våben ved Carolineskolen? Umiddelbart har jeg nemlig ret svært ved at se, hvilken privatperson der skulle have en god grund til at slå et smut forbi en skole med er våben,« skriver K-formanden, der afslutter sin opdatering med en krystalklar opfordring til Zenia Stampe om, at give de danske soldater en 'uforbeholden undskyldning'.

Zenia Stampe er dog ikke den eneste, der forholder sig kritisk over for det nye forslag.

Således har Politiforbundets formand Claus Oxfeldt tidligere på dagen afvist, at det danske militær kan erstatte politiet, når det gælder bevogtningen af potentielle terrormål.

»Danmark er ikke i krig. Militæret er uddannet til at gå i krig. Politiet er uddannet til at agere i forhold til civilbefolkningen. Det er politiet, der er myndighedsudøvende i fredstid,« siger han til Ritzau.

Claus Oxfeldt er omvendt åben over for, at militiæret kan træde til og hjælpe ved andre politiopgaver, såsom grænsekontrol, så længe det forsat sker under politiets ledelse.

Forslaget om militær bevogtning af terrormål møder også en vis skepsis fra forsvarets største fagforening.

»Vi vil godt kunne hjælpe. Men det, vi plejer at gøre, er at sikre områder. At stå vagt ved et civilt sted som en synagoge er en helt anden opgave, så det vil kræve uddannelse,« siger formand for Centralforeningen for stampersonel Jesper K. Hansen ifølge Ritzau.