____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Presset stiger nu på justitsminister Morten Bødskov (S) efter afsløringer af blandt andet manglende kontrol i Københavns Lufthavn.

Morten Bødskov nægter nu politikere fra Christiansborg at komme på studietur i Københavns Lufthavn og tale med menige betjente, som de ellers har ønsket.



Folketingets Retsudvalg og Udlændinge- og Integrationsudvalget har ønsket at besøge Danmarks største lufthavn og tale med betjente efter afsløringer i BT, hvor det er kommet frem, at Københavns Politi, der står for politiindsatsen i Københavns Lufthavn, gennem hele 2013 bevidst har ignoreret flyankomster fra Schengen-lande, hvorfra der kommer mange illegale indvandrere.

Derudover har man, stik mod politiets egne regler, undladt at tage fingeraftryk og billede af asylansøgere, hvilket har haft den konsekvens, at op mod 100 asylansøgere er forsvundet på taxaturen fra Københavns Lufthavn til Center Sandholm, og ingen aner, hvem eller hvor de er.



Det har Retsudvalget netop fået besked på. Politiet hører under Justitsministeriet, hvorfor det ministerium har skullet stå for planlægningen af besøget.

Afslaget fra justitsministeriet får flere politikere op i det røde felt. Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, kalder det 'en ommer' fra Morten Bødskov.

- Med de afsløringer, der har været af forholdene i Københavns Lufthavn, er det naturligt, at vi gerne vil se, hvordan tingene foregår og tale med de ansatte. Han (Morten Bødskov, red) kan ikke holde os tilbage på den måde, siger Peter Skaarup til BT.



De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, understreger i en sms, at Morten Bødskov ikke bestemmer, hvem retsudvalget kan møde.

- Vi SKAL besøge lufthavnen, og jeg vil gerne se, om ministeren tør forhindre os i at tale med politiet i lufthavnen, skriver Tom Behnke.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, vil heller ikke lade sig affærdige af ministeriets beslutning.

- Det er fuldstændig utilstedeligt at nægte os adgang til lufthavnen. Vi skal selvfølgelig have lov til at tale med betjentene efter de sager, der har været fremme, og jeg har ikke tidligere hørt, at et ministerium, af rent politiske årsager, som det er her, har nægtet et udvalg et besøg, siger Karsten Lauritzen og pointerer, at det helt grundlæggende handler om politikernes, uanset partifarve, mulighed for at gøre deres arbejde så godt som muligt.

- Regeringen skal huske på, at den også kommer i opposition igen, og derfor har vi alle en interesse i, at alle medlemmer af folketinget har optimale arbejdsvilkår og kan træffe beslutninger med den største mulige, faktuelle viden, siger Karsten Lauritzen.

Ingen af de tre borgerlige partier vil acceptere afslaget, og de vil alle tage det op på Retsudvalgets møde torsdag.



Det er uvist, hvorfor justitsministeriet og Morten Bødskov nægter politikere at besøge Københavns Lufthavn. Justitsministeriet ønsker ikke at begrunde afslaget over for BT, og Morten Bødskov vil heller ikke kommentere sagen.

Formanden for Retsudvalg, SF´s Karina Lorentzen, peger dog på, at Morten Bødskov er indkaldt til samråd om historierne fra Københavns Lufthavn 28.november, og det er naturligt at tage samrådet før et eventuelt besøg.

- Som formand for Retsudvalget synes jeg selvfølgelig, at det er ærgerligt, at vi ikke kan besøge Københavns Lufthavn lige nu, hvor der er et samråd på vej. Men det er måske fair nok, at vi afventer det samråd, der skal være og lader ministeren, som er den øverste ansvarlige få lov at komme med sin udlægning. Når det så er overstået, vil jeg forsøge at få et møde med ministeren og Københavns politidirektør, som jo er ansvarlig for håndteringen af lufthavnen, så Retsudvalget kan få svar på sine spørgsmål om de daglige prioriteringer.

Men den køber Dansk Folkepartis Peter Skaarup ikke:

- Det her virker udelukkende som om, at man godt ved, at der er så mange problemer i Københavns Lufthavn, som vil komme frem under et besøg, at man ikke ønsker, at vi skal derud.

Enhedslisten ønsker ikke at kommentere sagen, før det torsdag har fået en orientering i Retsudvalget om årsagen til afslaget.