Næsten 3,5 millioner personer fik i 2015 andel i de mere end 300 mia. kr., som staten og kommunerne udbetalte til borgerne. Det kritiserer LAs Joachim B. Olsen, der kalder det 'et monster'. 

76,8 pct. eller knap 8 af 10 af alle over 18 år fik mindst én offentlig ydelse i 2015, viser en analyse udarbejdet af tænketanken Cepos på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Det breder sig over alt fra børnecheck over SU til kontanthjælp og folkepension.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Finansordfører for Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, er rasende og mener, at Danmark har skabt et monster:

»Vi har skabt et monster. Spurgte man selv socialdemokraterne i 1960'erne, da udbygningen af velfærdsstaten tog fart, om dette var målet, er jeg sikker på, at de ville ryste på hovedet. Mennesker, der godt kan klare sig selv, skal betale mindre i skat, men så skal de til gengæld ikke modtage noget som helst fra det offentlige. Det gælder også børnecheck,« siger finansordfører for Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, til Jyllands Posten.

Samme holdning har Venstres politiske ordfører Jakob Elleman-Jensen, der mener, at det ville være bedre, hvis færre var afhængige af samfundsstøtte.

Analysen viser, at antallet af personer uden for arbejdsmarkedet er faldet i de senere år, men til gengæld er der kommet flere, der får SU og boligstøtte.

Christine Antorini, der er Socialdemokratiets fungerende politiske ordfører, er ikke overrasket over tallene og siger, at det er den måde, man har valgt at omfordele pengene på.