Jens Rohde: Jeg er master of the universe

Politikeren kalder det 'fis i en hornlygte', at han skal udfylde papirer om, hvad han lavede og tjente, før han blev stemt ind i EU-parlamentet

Venstre-manden er mildt sagt meget træt af, at EU pålægger sin medlemmer af Parlamentet at udfylde en 'erklæring om økonomiske interesser', der ligger forud for hans tid i parlamentet. Derfor har han rubrikken 'Erhvervsarbejde eller deltagelse' anført sig som 'Master of the universe' på dokumentet, som er stemplet 19. marts i år, men ej underskrevet af Rohde.

- Det er komplet latterligt, at vi bliver bedt om at oplyse den slags. Det kommer ikke EU eller nogen ved, hvad jeg har foretaget mig, før jeg kom ind i parlamentet. Og jeg var i øvrigt selvstændig, så jeg kan kalde mig, hvad jeg vil. 'Master of the universe for eksempel', siger Jens Rohde til bt.dk

Oplysningerne om medlemmernes økonomi er en del af det såkaldte adfærdskodeks, der trådte i kraft i en revideret udgave 1. januar i år, hvor formålet er at 'øge gennemsigtigheden og styrke reglerne for den adfærd, Europa-Parlamentets medlemmer udviser', som det hedder. Men den køber Rohde ikke.

- Det er en fis i en hornlygte. Jeg er ikke ansat af Europa-Parlamentet, og jeg gider ikke stå regnskab over for EU eller en flok NGO'ere, som mener, at det er interessant, hvad jeg har lavet i mit tidligere liv. Hvad jeg laver og har lavet er udelukkende en tillidssag mellem mig og mine vælgere, siger han.

Men Rohdes valg huer ikke EU-kritikeren Søren Søndergaard, som revser sin kollega på Facebook, hvor han også fremviser det omtalte dokument - der i øvrigt også er lagt ud på Parlamentets hjemmeside.

- For at forhindre det mest åbenlyse plattenslageri har EU-parlamentet etableret et register, hvor medlemmerne skal afgive nogle få oplysninger om eventuelle økonomiske interessekonflikter. Men det er alt for meget for min kære kollega, Jens Rohde. I modstrid med reglerne har han afleveret en ikke-underskrevet erklæring, hvor han i øvrigt nøjes med at udnævne sig selv til 'Master of the Univers'. Ingen skal åbenbart vide noget om hans økonomiske bagmænd, skriver Søren Søndergaard.

Flere på Søndergaards side beskylder Rohde for at være arrogant, men det tager Rohde med sindsro.

- Til det er der bare at sige: 'Get a life, Søren Søndergaard og alle jer andre!', lyder det fra Jens Rohde.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08