Den nye mediestøtteordning fokuserer på produktion og ikke distribution og kommer dermed internetmedierne til gode, siger kulturministeren.

Det er med et fokus på det samfundsmæssige og redaktionelle indhold, at regeringen og Enhedslisten fredag er nået til enighed om en omlægning af mediestøtteordningen.

Fremover vil der blive givet færre støttekroner til distribution og flere penge til produktion. Det kommer blandt andet til at ramme gratisaviserne og de store dagblade. Men kulturminister Marianne Jelved (R) mener, at aftalen harmonerer fint med, at der kommer mere og mere journalistisk på internettet.

- Det er rigtig godt, og jeg er glad for, at det er lykkedes, at vi har fået en omlægning af mediestøtteordningen, så vi ikke giver støtte til at distribuere medier, men til at skabe medier, altså redigere og skrive tekster, siger Marianne Jelved.

Det er ifølge kulturministeren væsentligt at ændre støtteordningen i takt med det skiftende mediebillede, så de medier, der som eksempelvis Altinget.dk er totalt netbaserede, i fremtiden får bedre muligheder for at opnå støtte.

- De skal også have mulighed for at være med i udviklingen af deres produkter. Alt sammen med henblik på at skabe bedre grundlag for en politisk, demokratisk debat, siger hun.

Til gengæld kommer den nye ordning, der skal implementeres over en treårig periode, til at påvirke dagblade som Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken negativt.

- Alene det, at vi inddrager flere medier, der skal have del i støtten, betyder jo, at vi må indføre nogle lofter overfor de dagblade, som i dag deler støtten. Derfor må de store dagblade også gå ned i mediestøtte, fordi vi har sagt, at tidligere var det maksimalt 20 millioner, man kunne få. Nu er det 17,5 millioner, siger Marianne Jelved.

Beløbet til produktionsstøtten i den nye ordning er fastsat til i alt 363,6 millioner kroner.