Selv om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er mere populær end oppositionens leder, er hun alligevel bagud på point forud for folketingsvalget, lyder det ifølge en række internationale medier.

Mens det forestående folketingsvalg trækker store overskrifter herhjemme og rydder fladen i radio og TV, er omtalen af det danske valg mere behersket i de internationale medier.

De fleste større udenlandske netmedier noterer dog, at danskerne skal til stemmeurnerne 18. juni.

Særlig interesse udvises fra de britiske medier, der i både tekst og billeder fremhæver statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) ægteskab med britiske Stephen Kinnock, der for nyligt blev valgt til det britiske parlament for partiet Labour.

Avisen The Telegraph undlader heller ikke at gøre opmærksom på Thorning-Schmidts berømte selfie med USAs præsident Barack Obama og den britiske premierminister David Cameron, der ifølge mediet gjorde den danske statsminister til en »internet-sensation«.

De internationale medier konstaterer over en bred kam, at Thorning-Schmidt er mere populær hos danskerne end oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen (V).

Alligevel får Helle Thorning-Schmidt en svær valgkamp, fordi blå blok fører i meningsmålingerne, forklares det.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at regeringens vækstinitiativer og statsministerens håndtering af terrorangrebene i København i februar har givet Thorning-Schmidt lidt medvind på det seneste, og at Lars Løkke Rasmussens troværdighed er svækket på grund af »fortidens skandaler«.

De fleste større medier noterer også, at Lars Løkke Rasmussen og Venstre vil være afhængige af støtte fra »det indvandrer- og EU-skeptiske« Dansk Folkeparti for at kunne danne en blå regering efter valget.

The Telegraph skriver, at Dansk Folkeparti for første gang i partiets historie kan komme i regering, mens Reuters skriver, at Dansk Folkeparti endnu ikke har taget stilling til, om partiet vil takke ja eller nej til at komme i regering.

Ifølge The Guardian er der en sammenhæng mellem Dansk Folkepartis succes hos vælgerne og den stigende flygtningestrøm fra især Syrien, selv om antallet af asylansøgere dog er »relativt lavt sammenlignet med nabolandene Sverige og Tyskland«, som mediet skriver.