Københavnske indvandrerkvinder skal ikke have lov til at gå derhjemme på kontanthjælp, hvis de godt kan arbejde, og derfor vil Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, nu have lavet en gennemgang af kvindernes lægeerklæringer.

Det fortæller han til TV 2 Lorry.

Borgmesterens forslag kommer, efter Odense kommune har undersøgt sygemeldte indvandrerkvinder på kontanthjælps lægeerklæringer med det resultat, at ni ud af ti af kvinderne blev vurderet som jobparate.

Hvis man kan få sådanne resultater i Odense, er der også god grund til at tro, at samme mønster kunne gælde i København, mener Carl Christian Ebbesen. Han har desuden en mistanke om, at mange kvinder ikke decideret er syge, men blot ikke ønsker at komme ud på arbejdsmarkedet.

»Jeg har en klar fornemmelse af, at der er nogle af de her kvinder, der ikke ønsker at komme ud på arbejdsmarkedet. Men sådan er det bare ikke i Danmark. Vi kan ikke have folk, der bare dovner den på sofaen derhjemme,« siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Han vil nu bede beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev om at redegøre for, hvad hun har gjort på området, og Carl Christian Ebbesen understreger samtidig, at han er skuffet over, at borgmesteren ikke allerede har fulgt Odenses eksempel.

Ifølge beregninger, foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd for DR Nyheder, er 11,9 procent af landets kvindelige indvandrere eller efterkommere af indvandrere på kontanthjælp og vurderet 'ikke-jobparat'. Det samme gælder for 2,2 procent af danske kvinder.