Ida Auken: Asger Aamund er en samfunds-nedbrydende hippie

Asger Aamunds opfordring til kvinderne om at knytte sylten har rejst en ophedet debat. Mandag eftermiddag havde et par tusinde læserne delt hans udtalelser på facebook, og nu blander miljøminister Ida Auken og hendes mand Bent Meier Sørensen sig med et længere modsvar til Asger Aamund.    

Ida Auken og Bent Meier Sørensen mener, at Asger Aamund hverken er specielt gammeldags eller borgerlig, sådan som han ellers ynder at fremstille sig selv. Hun skriver, at den aldrende erhvervsmand tværtimod giver udtryk for holdninger, der er samfundsnedbrydende og hippie-agtige.

- Erhvervsmanden Asger Aamund mener, at konerne skal knytte sylten og manden skal gøre, som han har lyst til fx tage ud at fiske i stedet for at støvsuge og skifte bleer. Det forsøger han at få til at ligne et borgerligt standpunkt ’af den gamle skole’. Det er ingen af delene. Det er et hippiestandpunkt, der er skabt til at nedbryde samfundet og familien, skriver parret.

- Enhver fra den gamle skole ville foragte den ide, og den er støvsuget for borgerlige værdier. Familien og samfundet er ikke baseret på den enkeltes umiddelbare lyst, men baseret på at den enkelte gør sin pligt. Det var hippierne, der mente, at lysten skulle styre alle valg. Det er så denne forførende tanke, der har bjergtaget det lette kavaleri i Liberal Alliance: hvis bare alle slap for forpligtelsen til at betale skat, kunne man(den) glad gå ud og fiske og knalde. Det er lykkedes at danne et parti på denne absurde holdning, og fred være med det. Men at lade som om det er udtryk for en sund, borgerlig tanke er falsk markedsføring. Det er hippie-ideologi for velhavere, og for dem, der ville ønske at de var det, skriver Ida Auken og Bent Meier Sørensen.

Læs også: