København har udviklet sig til en multikulturel storby, hvor næsten hver fjerde borger nu er indvandrer eller efterkommer af indvandrere fra såvel vestlige som ikkevestlige lande.

Det viser tal, som Danmarks Statistik (DST) har udarbejdet for Berlingske.

I Københavns Kommune er tallet i gennemsnit cirka 24 procent, mens det i et postnummer som 2700 Brønshøj er 36 procent.

Landsgennemsnittet er på 13 procent, skriver Berlingske.

Udviklingen i Københavns Kommune bekymrer kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

»Jeg frygter, at tallet vil vokse. Det rammer ikke mindst vores folkeskole, hvor alt for mange elever møder op til skolestart og ikke kan dansk.«

»Det giver massive integrationsproblemer og problemer med at motivere dem til at tage en uddannelse. Det betyder ikke, at alle ikke klarer sig godt, men der er for mange, der ikke gør,« siger han til Berlingske.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev (R) mener, at udviklingen er et udtryk for, at København er "en mangfoldig storby".

Hun hæfter sig især ved stigningen af indvandrere fra vestlige lande.

»Jeg mener ikke, det er interessant at se på, hvor folk kommer fra. Når det så er sagt, ved vi, at vestlige indvandrere bidrager godt til byens vækst og udvikling.«

»Hvis vi som en lille åben økonomi skal klare os i en globaliseret verden, skal vi være mangfoldige og globale,« siger hun til Berlingske.

Tallene fra DST er opgjort per oktober sidste år og skelner ikke mellem vestlige og ikkevestlige indvandrere og efterkommere.

En opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet offentliggjort for en måned siden viser, at flertallet af indvandrer og efterkommere er af ikkevestlig oprindelse.

I ministeriets opgørelse konkluderes det samtidig, at det er den vestlige indvandring, der tager til.

I Københavns Kommune bor cirka 450.000 borgere med dansk oprindelse og knap 144.000 med indvandrerbaggrund, viser tallene fra DST.

/ritzau/