København har udviklet sig til en multikulturel storby, hvor næsten hver fjerde borger nu er indvandrer eller efterkommer af indvandrere fra såvel vestlige som ikkevestlige lande. Ødelæggende mener DF, mens Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Anne Mee Allerslev mener, at hovedstaden skal være mangfoldig.

Carl Christian Ebbesen, der er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, mener, at København har været alt for dårlige til at få integreret de mange af indvandrerne, der kommer fra ikke vestlige-lande.

»Det største problem er, at normerne og regler bliver opfattet forskelligt, og det giver en række udfordringer. Der er mange, der bor her, der har bevaret deres kultur, som de er flygtet fra, og er ved at indarbejde den, der hvor de bor eller arbejder, og det er udfordrende. Det kan blive et problem med bl.a. sproget, hvor vi ser en stigning i børn, der ikke kan ordentligt dansk, når de begynder i skolen. Problemet er, at de bliver klumpet sammen i almene boligbebyggelser og derved er sværere at få integreret ordentligt,« siger han og revser Anne Mee Allerslev.

»Jeg synes, at vi allerede nu har problemer, så det er vanvittigt, at integrationsborgmesteren siger, at København skal tage endnu flere flygtninge. Der er mange, der har klaret det godt, men der er stadig for mange, vi ikke har fået integreret og i arbejde. Derudover er problemet, at når de kommer i arbejde, er det typisk et lavtlønnet job, som de derved tager fra danske ledige. København har lige nu 16.000 ledige, der ikke har en høj uddannelse, men som ikke kan få et job, fordi de bliver taget af indvandrere. Vi må hjælpe de danske, før vi kan hjælpe andre. Derfor synes jeg, at vi kun skal tage imod de indvandrere, vi rent arbejdsmæssigt har brug for,« siger Carl Christian Ebbesen.

Men beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anne Mee Allerslev, er uenig. Hun mener, at København som hovedstaden nyder godt af at være mangfoldig.

»København er en international og mangfoldig storby. Heldigvis. Det vigtige er nemlig ikke, hvor vi – eller vores forældre – kommer fra, men om vi bidrager til byen. Og om vi føler os danske. Her fortæller tallene faktisk en positiv historie om vores by. Fakta er, at vi har en relativ stor sammenhængskraft med høj tillid til hinanden og kommunen. Samtidig går det bedre med job- og uddannelsesindsatserne. Desuden har vi brug for at kunne tiltrække og fastholde internationalt talent, hvis vi skal klare os i den globale konkurrence.« siger hun og fortsætter:

»Selvfølgelig arbejder vi fokuseret med de gamle integrationsproblemer, som vi primært har arvet fra en tidligere fejlslagen boligpolitik og for slap holdning til job og uddannelse. Det ved DF godt. De har været med i alle vores integrationsaftaler. Men selv i udsatte boligområder som Mjølnerparken kommer langt flere i job og uddannelse nu. Så modsat, hvad man kan tro, når man læser medierne, går det den rigtige vej i København. Løsningen er ikke at rulle tilbage. Løsningen er at blive endnu bedre til at bekæmpe årsagerne til problemerne og fremme fordelene ved forskellighed.«