Mystisk dansk kampagne

Hvem står bag robotterne?

Forrige knap 01|02|03 Næse knap

RoboCare lover danskerne flere hænder i form af effektive robotter til sygehuse, daginstitutioner og plejehjem.

På masser af bannerreklamer, annoncer på hele sider og på en overbevisende hjemmeside inviterer RoboCare indenfor i deres it-univers.

Med imponerende demonstrationer af direktøren, Heikki Kivisaari, får danskerne illustreret både RCHealth til pleje af patienter, blodtryksmålinger og servering af mad på hospitaler, RCPlay til pasning af børn og med fire arme, samt RCSenior, der kan bruges som samtalepartner på landets plejehjem.

Der er på hjemmesiden www.robo-care.dk et direkte telefonnummer, hvor danskerne kan få robotterne ud på deres arbejdspladser i en prøveperiode.

Det meste tyder dog på, at kampagnen er et indspark i den verserende debat om nedskæringerne i de offentlige finanser. Præcist hvem der står bag kampagnen er dog endnu uvist.

Hvem tror du, der står bag RoboCare?

Læs også

Your comment
Kun navn bliver vist i forbindelse med kommentaren.
Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes.
Kommentarer

Ikke svært gæt

Af: Bente, Onsdag den 2. juni 2010, 18:43

Gættede på FOA og det var ikke svært - kan jeg mon nu få job på BT? Eller bliver avisen så for avanceret ;-)

Uden tvivl fagbevægelsen eller et parti.

Af: Henrik, Tirsdag den 1. juni 2010, 14:50

Robo-care står heller ikke i det danske CVR-register, så det må være et "snydefirma". Man kan heller ikke finde nogen info. på den finsk-lydende CEO, så han er nok een, de har støvet op ved et casting-bureau ...

En slags gentagelse af "Danish mother Seeking" fra VisitDenmark med et andet tema - fremtidens løsning i velfærds-Danmark, hvis vi ikke passer på ...

VisitDEnmark???

Af: Hanne , Tirsdag den 1. juni 2010, 22:54

Det er jo en helt grotesk sammenligning. Uanset hvem der står bag, så kan det umuligt være ligeså usmageligt et stunt som det, VisitDenmark lavede. Det var jo helt forfærdeligt og uden for alt sammenhæng i øvrigt ...

Uden tvivl fagbevægelsen eller et parti.

Af: Henrik, Tirsdag den 1. juni 2010, 14:47

Robo-care står heller ikke i det danske CVR-register, så det må være et "snydefirma". Man kan heller ikke finde nogen info. på den finsk-lydende CEO, så han er nok een, de har støvet op ved et casting-bureau ...

En slags gentagelse af "Danish mother Seeking" fra VisitDenmark med et andet tema - fremtidens løsning i velfærds-Danmark, hvis vi ikke passer på ...

Robo-care eller robocare?

Af: Tina, Tirsdag den 1. juni 2010, 13:43

Jens, så vidt jeg kan se, er der både et robo-care og et robocare derude. Robocare.dk blev oprettet d. 21. marts.. Det var før spareplanen..hmm... er der noget under opsejling?
Jeg kan også se, at reklamebureauet Wasabi har et firma, der hedder Robocare som kunde?

Sjovt...

Af: Jacob , Tirsdag den 1. juni 2010, 12:17

Hvorfor går folk i selvsving over det? Det er da sjovt at skulle gennemskue om det nu virkeligt kan passe - der er sikkert mange der hopper på den. Siden er da ganske godt lavet. Det er da en reklame/indlæg i debatten der er morsomt og tankevækkende.

Godt gået af SF for at presse formen for normal kommunikation!

-

Af: Jens, Tirsdag den 1. juni 2010, 11:28

Tina, det domæne der omtales i den pdf fil du henviser til er robocare.dk og ikke robo-care.dk Sidstnævnte domæen er først registreret 20. maj i år, dvs. efter regeringens udspil. Så robo-care.dk er klart et indspark i den debat og ikke noget med Teknologisk Institut at gøre.

Teknologisk institut?

Af: Tina, Tirsdag den 1. juni 2010, 11:20

Enig. Det virker langt ude. Men min research viser, at robocare er et projekt, som Teknologisk Institut har sat i gang. Det er bl.a. omtalt af Ergoterapeutforeningen i april 2008:

http://www.etf.dk/uploads/tx_subjectdb/Ergo_04_08_s.10-12web.pdf

Hvem står bag BT

Af: Carsten Svendsen, Tirsdag den 1. juni 2010, 11:10

Multinational (Big) Business!
http://www.mecom.co.uk/

SF

Af: Martin, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:59

Den burde være lige ud af landevejen.

1: Siden er oprettet af Peter Thilleman
2: Google Peter Thilleman, giver en Linkedin side som viser han arbejder hos: Wasabi Reklamebureau
3: Wasabi’s hjemmeside har lavet flere ting for SF, kan man se under Cases.
4: SF er imod regeringens spareplan…
5: Mit gæt er at SF står bag.

Ganske givet en kampagne med besparelser i den offentlige sektor

Af: Kåre Harder Olesen, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:58

Den er for tydelig - og når man researcher på nettet, finder man også hurtigt ud af, at deres domænenavn er registeret af en Online-producer hos reklamebureauet Wasabi, som bl.a. har lavet kampagner for HK og SF.

Der skulle selvfølgelig stå "mod besparelser..."

Af: Kåre Harder Olesen, Tirsdag den 1. juni 2010, 11:00

Klart en and...!

Af: Hanne Willumsen, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:54

Selvfølgelig er kampagnen et indspark i debatten om besparelse på sundhedsområdet.
RoboCare har ingen hold i virkeligheden. Bag kampagnen står selvfølgelig den del af fagbevægelsen, som vil blive berørt af besparelserne.

Synes ik det virker oprigtigt

Af: Asbjørn Ankersen, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:52

Sys det lugter lidt hen af endnu en LO kampagne .... ;)

Ja research er ikke svært...

Af: Malte, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:45

Og det er vel det mest chokerende i den artikel at journalisten ikke har tjekket de helt oplagte digitale spor som Bente påpeger. Sjovt er det også at den fysiske adresse er en lagerbygning til self-storage...

SF eller HK måske?

Af: Jens, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:42

Hvis man slår domænet robo-care.dk op på dk-hostmaster.dk kan man se at indehaveren af domænet er Peter Thilleman. Det er jo ikke det mest brugte navn i Danmark, og en Google søgning giver blandt andet et resultat på LinkedIn http://dk.linkedin.com/in/thillemann, hvor man kan se at vedkommende arbejder for Wasabi (www.wasibi.dk). Og Wasibi har blandt andet SF og HK på deres kundeliste.

Det er da for dumt

Af: Tina, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:40

Hør, er det ikke det samme som at give fyresedlen til sine egne medlemmer, hvis det er fagforeninger, der står bag?

Hellere robotter end sosuer

Af: JOnas Rasmussen, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:36

robotterne holder jo ikke rygepause hele tiden

Tja, hvem?

Af: Jakob, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:32

Wasabi står som ejer af websiden og har desuden HK som kunde, så det kan vel ikke være så mange andre end HK

Hvem?

Af: Bente, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:24

Siden er registreret af en Peter Thilleman (ifølge dk-hostmaster), ansat i wasabi reklamebureau, som lister FOA blandt sine kunder ;-) research er slet ikke svært med internet

ATT bente

Af: Mig, Tirsdag den 1. juni 2010, 10:51

Nej, ellers hvis man hører radio om morgenen

 

Lige nu på B.T. PLUS

Nyheder

Sådan blev jeg Johanne Schmidt-Nielsen

17/04 10 kr
Bil og camping

Bøderne i EU er eksploderet

12/04 10 kr
Slank

Bliv slank - uden at blive fattig

11/04 10 kr
Motion

Chris MacDonald: Når målet skal nås

07/04
Jobzonen - Ny karriere

Annonce: