Hun skal afløse Villy Søvndal på Borgen

Trine Pertou Mach (SF) har efter en selvvalgt timeout igen valgt at kaste sig ind i landspolitik ved som 2. suppleant for Villy Søvndal (SF) at sige ja tak til at overtage den tidligere udenrigsministers plads i Folketinget.

Trine Pertou Mach har i flere omgange kritiseret SFs linje under Søvndals formandskab og valgte i 2012 at trække sig som folketingskandidat, fordi hun ikke længere kunne stå inde for partiets linje.

Men det kan hun godt nu.

»Årsagen til min timeout er forsvundet. Nemlig, at SF dengang gjorde regeringskompromiser til vores politik – hvilket vi heldigvis er gået bort fra. Vi ved, hvad der er kompromiser, og vi står ved dem. Men vi ved også, hvad vores egen politik og retning er og har en strategi om at sige det højt. Og det er i virkeligheden den altafgørende forudsætning for, at jeg har sagt ja til det her,« siger Trine Pertou Mach til Information.

Det nyslåede folketingsmedlem fik chancen for et comeback på Christiansborg, hvor hun var stedfortrædende medlem for nuværende miljøminister, Ida Auken (SF), fordi 1. suppleant for Søvndal, Kamal Qureshi (SF), takkede nej til muligheden.

Trine Pertou Mach skal være ordfører for blandt andet skat, miljø, forskning og udvikling.

Til dels derfor er der blevet rykket rundt på en række andre af ordførerskaberne i SF. Mest markant er det, at Özlem Cekic (SF) får kulturordførerposten fra Ole Sohn (SF), mens Lisbeth Bech Poulsen (SF) fortsætter som finansordfører, selv om hun har overtaget posten som politisk ordfører fra skatteminister Jonas Dahl (SF).

Villy Søvndal valgte i december at forlade posten som udenrigsminister og Folketinget på grund af helbredsmæssige årsager.