Holger K. skal forklare GGGI-rod i samråd

Liberal Alliance vil have udenrigsministeren til forklare ministeriets håndtering af GGGI-sagen, efter der er udtalt hård kritik at topembedsmænd.

Udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) bliver nu afkrævet uddybende svar i den sag, der fik udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til at forlade sin post.

Liberal Alliance har kaldt udenrigsministeren i samråd om GGGI-sagen, efter en intern undersøgelse i Udenrigsministeriet konkluderer, at embedsmænd tilbageholdt oplysningerne om godkendelsen af GGGIs rejseregler.

»Når ledende embedsmænd tilbageholder afgørende beviser i en så vigtig sag, så er det en klokkeklar politisering. Er det misforstået loyalitet over for Løkke, over for Friis Bach eller et forsøg på at beskytte embedsapparatet,« udenrigsordfører Mette Bock (LA).

»Embedsværkets håndtering af denne sag vidner om en usund kultur i ministeriet, og det rejser en lang række spørgsmål, som Holger K. skylder en god forklaring på. Det er hans pligt som udenrigsminister,« understreger hun.

Mette Bock mener, at problemerne i ministeriet rækker så dybt, at en intern undersøgelse ikke er nok til at genoprette tilliden.

»Og det må udenrigsministeren forholde sig til,« siger hun.

Tirsdag efterspurgte Venstres udenrigsordfører, Søren Pind (V), en parlamentarisk drøftelse med Holger K. Nielsen om ministeriets ageren i GGGI-sagen.