Her er Thornings ofre: De får ikke en chance

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Mange socialdemokratiske folketingsmedlemmer er vrede og skuffede efter den seneste rokade, hvor Dan Jørgensen (S) blev ny fødevareminister.

BT har talt med flere mangeårige folketingsmedlemmer, som er dybt skuffede. De er vrede over, at Thorning åbenbart ikke kan finde flere ministre i gruppen i denne valgperiode. Og hvis S taber næste valg, kan der gå lang tid, før de får en ny chance. Faktisk så lang tid, at de bliver for gamle, og dermed aldrig får en chance.

Oprør i S efter minister-rokade: - Helle og Bjarne træder på os

- Det føles som om, hun har kigget rundt på gruppen og tænkt: Der er ingen af dem, der dur, siger et socialdemokratisk folketingsmedlem, der ønsker at være anonym, til BT.

- Der er altid skuffelse efter en rokade. Men denne gang er vreden større, det er helt tydeligt, siger et andet folketingsmedlem.

Krigserklæring
- Det er en krigserklæring over for hele folketingsgruppen. Det er svært nu at stille sig ud på planken og tage kuglerne, når man sender den besked, man gør med denne rokade, siger et medlem af S-gruppen til Berlingske.

- Helle Thorning-Schmidt har sendt et ekstremt demotiverende signal. Hvis hun skal vinde næste valg, skal hun have en folketingsgruppe, som arbejder benhårdt for hende. Men nu er der flere, der har mistet motivationen, siger en anden.

Vreden handler om flere ting:

Kiggede mod Bruxelles
Statsministeren har kigget sig rundt i sin gruppe - Folketingets næststørste - og tænkt: Jeg finder den næste minister i Bruxelles.

Oven i købet siger hun bagefter, at det er denne konstellation, der skal holde frem til næste valg.

Dam om skuffede socialdemokrater: Det må ikke blive destruktivt

Hun overser også - igen - politisk ordfører Magnus Heunicke. Hvis han var blevet minister, kunne en anden blive politisk ordfører, og så følte gruppen, at der sker noget positivt.

Tværtimod sker der nærmest noget negativt karrieremæssigt, fordi den fyrede justitsminister Morten Bødskov straks indtræder i gruppeledelsen, hvilket betyder at John Dyrby Paulsen må træde ned i hierakiet.

Gruppeformand Henrik Dam Kristensen erkender, at der er stor vrede i gruppen.

- Jeg har haft samtaler med alle berørte gruppemedlemmer. Der er da en del vrede, men jeg synes også, at nogle af de anonyme citater er vildt overdrevne. Jeg forstår godt, at mange har et ønske om at blive minister, og det er da udmærket. Så må de jo håbe, de kan blive det senere. Jeg tror, vreden lægger sig med tiden, siger Henrik Dam Kristensen.

Den tidligere minister og overborgmester Ritt Bjerregaard (S) siger, at Helle Thorning-Schmidt burde have lavet en større rokade, så flere personer kunne være kommet i spil. Ellers risikrer Thorning langvarige problemer i gruppen.

Kortslutning
- Gruppemedlemmerne mener, at Helle Thorning har kortsluttet spillereglerne. De synes, de har slidt og slæbt for hende. Når hun kommer ud i en storm næste gang, kan hun ikke regne med dem, siger Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen.

Omvendt viser Helle Thorning-Schmidt også lederskab ved at træffe en kontroversiel beslutning, selv om hun ved, den skaber vrede. Det kan virke kynisk, men statsministeren har det meste af året kørt en hård ledelsesstil, hvor der ikke er plads til meget diskussion - det er hende og finansminister Bjarne Corydon, der bestemmer, lyder parolen.

Men folketingsgruppen har altså set for sig, hvordan hun kiggede rundt i gruppen og tænkte: Dur ikke.

Klik dig igennem billederne her, hvem Helle fravalgte.

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

Navlepillere

Skrevet af Wilhelmine og Zornigge, Lørdag den 14. december 2013, 12:35

Helt ærligt. Når man er minister må man godt give gode gaver. Jeg gav en million til en jeg godt kan li´, er det ikke smukt og kærligt? ikke noget at fare op over, alle kan da undvære lidt.
Skal en gammel (de der rynkede) sidde med en ble i ekstra 2 timer et par gange, så er den million sparet sammen igen i pleje, så jeg kan ikke se at nogen taber noget på min gavelyst.

Det viser lidt om en folkevalgt beslutningsdygtig politiker!.
Jeg kan også lave en god økologisk kartoffeltærte.

Det koster at tage ansvar

Skrevet af Coryone, Lørdag den 14. december 2013, 12:26

Vi er bevidste om at vælgerflugt er naturlig da det som bekendt koster at tage ansvar og sidde i en regering der i det store og hele er en "on the job training" gruppe.
Der må være plads til at lege lidt med området "regeringsmagt", og hånden på hjertet - vi har pension og ben på plads, så håndtering af økonomisk krise er jeres opgave. Vi kan ikke alle være heldige / dygtige, så nogen må da betale, og det er så ikke os men andre. Dig. Dette kan vi kun beklage, så nu skal vi være gode venner igen.! Ikk´?

livsfarlig regering

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 12:18

Helle T.S. er ved at ødelægge Danmark bl.a.med valg af en dårlig regering .Alt er forringet og blevet dyrere, ring 112 og ingen kommer da der er for få betjente ,ring til sygehuset efter hjælp ingen hjælp ,ingen læge til samtale, alt i Danmark forfalder og alt bliver dyrere især for de ældre der bliver behandlet dårligt , ligesom de syge. Vi har masser af danske hjemløse, men ingen indvandre mangler bolig. Boligerne er for dyre, moms og transport for dyrt.

Tak

Skrevet af Dan the Anonymous, Lørdag den 14. december 2013, 12:17

Den eneste sammensnerpede kyllingerøv der skal være tilbage i Danmark er min mund. Lev med det bønder.

Pfyff nogle brokmåse

Skrevet af HTS, Lørdag den 14. december 2013, 12:13

I det store og hele synes jeg det går godt, og endnu bedre imorgen, Det er muligt at i synes Dan er et forkert valg, men han er den rigtige til at få lukket alle de grimme grissefabrikker. Og så kan han holde maske. Han lukker nemlig sine øjne når lokummet brænder, så udover 3 spindoktorer får han nu også en førerhund.

Skam jer tvivlere. Danmark for mig.

Lad os få rigtige Socialdemokreter til roret

Skrevet af I Hansen, Lørdag den 14. december 2013, 11:52

Vi har vist det lige fra begyndelsen, da de kom ud fra det sorte tårn,med en helt anden plan, end den de var gået til valg på. Det går kun en vej, og det er kun at ødelægge så mange af de danske værdier som muligt. Efterlønnen, Dagpengene, Kontant hjælpen, og mange mange flere ting. Fedt afgiften, der godt nok blev skruet tilbage, men mange af varene blev på prisen, men fik en mindre ind pakning. Alt hvad Helle og Bjerne og Margrethe laver går kun den forkerte vej. Når de næsten laver forlig med Enhedslisten går det også galt. Hvor har jeg dog fortrudt at jeg stemte på socialdemokratiet. Når man høre Bjerne Corydon i fjernsynet er han begyndt at gøre serene opmærksom på at han er socialdemokrat, det er han da også nød til, for det kan man ikke se på deres politik.

LOL

Skrevet af Bent Warburg, Lørdag den 14. december 2013, 11:15

Hvorfor er man anonym, hvis der er tale om et frit demokrati? En dokumentation af demokratiets afskaffelse!

J. Lauridsen - og SLET ikke anonym :)

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 10:50

….. og hvis man skriver J. Lauridsen - saa er man jo SLET ikke anonym vel ? Ha Ha Ha !!!

Anonym

Skrevet af J. Lauridsen, Lørdag den 14. december 2013, 09:37

Hvad er egentlig årsagen til, BT, at der i navnefeltet er forhåndstrykt "anonym"? Er det for, at man roligt kan "svine" løs -anonymt, BT? Hvilket mange også gør, under anonymitetens dække.

EU-fikseret

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 09:31

HTS tænker jo mere på EU end på Danmarks ve og vel.

19??

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 09:16

Ham dersom HTS syntes alt går rigtigt godt og ikke vil se sandheden i øjnene burde udnævnes til propaganda minister, der er en vis lighed med hvad han siger og hvad der står i historiebøgerne.

Luk de BT

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 09:13

BT luk de her debatsider, de fungere som luftventil for rabiate mennesker, uden mulighed for en ordentlig debat.

Kommentar fra Helles hofnar

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 09:10

Kan vi ikke få en kommentar fra Magnus?

Han kan helt sikkert se det positive i, at han blev forbigået!

Og er der en frisk nedadgående meningsmåling, så er han dobbelt positiv.

Henrik Dam Kristensen 56 år!

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 09:01

Er det den rigtige alder?

Er han kun 56, så er han da kraftigt ældet. Det må også trække furer i ansigtet, og give grå hår at skulle bakke op om HTS...

Magnus Heunicke

Skrevet af Allan Hansen, Lørdag den 14. december 2013, 11:48

Ja, og Magnus Heunicke ligner en på over 50, det tærer på en at være Komiske Ali.

Henrik Dam Kristensen 56 år!

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 08:59

Er det den rigtige alder?

Er han kun 56, så er han da kraftigt ældet. Det må også trække furer i ansigtet, og give grå hår at skulle bakke op om HTS...

Hyl bare op

Skrevet af D. Andersen, Lørdag den 14. december 2013, 08:53

I bliver aldrig minister. Rød blok taber næste valg stort. Derr går mindst ti år inden I bliver taget til nåde igen..
Skattelettelser til erhverslivet, til de højest lønnede.. Hvem betaler.? Pensionister kontanthjælpsmopdtager syge o.s.v.
Det er jo også dem der var skyld i finanskrisen.. Alle i den soc.d grupper er skyldig i denne politik da de som velafrettede stemmekvæg har stemt for...
Ta en tudekiks og bered Jer på at halvdelen ikke kommer ind igen efter næste valg.......

spis en tudekiks

Skrevet af J Jensen, Lørdag den 14. december 2013, 08:47

Ynkeligt at høre folketingsgruppen hyle op om deres leder.. Jeg husker klart og tydelig hvordan kongressen hyldede lederen HTS som en anden guru fra Nordkorea..
Ikke et øje var tørt på kongressen. Soc.d er en flok hyklere...

hylekoret

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 07:24

Bare fordi man er folkevalgt er det jo ikke sikkert man er god alt
og mener at man står for tur uanset hvilket ministerium der bliver ledigt.
Det handler om kvalifikationer.
Det skulle jo ikke blive som det var i forsvaret hvor en officer vidste hvornår han/hun stod til at blive forsvarschef uanset om kvalifikationerne var til stede.
Det er den der menes at være bedst til jobbet der skal vælges.

En ægte Socialdemokrat.

Skrevet af FG, Lørdag den 14. december 2013, 08:46

Så er Dan Jørgensen da den helt rigtige.

Eller?

Hvor der er banditter, kommer der banditter til.

Dan Jørgensen kørte taxa for 295.000

Socialdemokraternes toppolitiker Dan Jørgensen har på fem år i EU kørt i taxi for 295.000 kroner. Ved at flytte rundt på sine konti har han stoppet 166.709 kroner i egen lomme, som han ellers havde lovet at tilbagebetale til de europæiske skatteydere. Det kan B.T. i dag afsløre efter at have gennemgået samtlige bilag i Dan Jørgensens rejseregnskab.

http://www.tv2fyn.dk/article/203738:Dan-Joergensen-koerte-taxa-for-295-000

hjerne død

Skrevet af Anonymjesper, Lørdag den 14. december 2013, 06:39

hende helle blæst, kan hun da for pokker, bare forlade

regering, så alle folk, blive glade igen, det gør det de ikke så læn

ge, hun er til stede, jeg havde ellers denne opfatlese, at scoldemo

krativet, skulle hjælpe den danske folkekær kors mig da i den

En kedelig socialistisk partipolitisk apparatchik

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 02:21

Dan Jørgensen er en EU teknokrat, en levebrødspolitiker, en kedelig socialistisk partipolitisk apparatchik og nu minister. Suk !!

Vi er til grin i Danmark - men mest for vores egne penge!

Som romerne med deres gladiatorkampe i Colosseum har Danmark fået et politisk statscirkus, hvor løgne trylles til sandhed. Staten uddanner klovne til 900.000 kr. pr. klovn (en lægeuddannelse koster 600.000 kr.) og ingen griber ind?

Staten kan naturligvis prioritere at uddanne et lands borgere til kaospiloter i offentlige jobs og til at flyve højt for offentlige midler, men de styrter landet og sig selv i en finansiel dødsspiral! Det er statsfinansieret kamikaze politik - en flugt fra virkligheden - et land der som en nutidig Icarus med voksvinger på vej mod mod solen!!

Og problemerne tårner sig op i Danmark.

2013 bliver endnu et år, hvor antallet af danskere på offentlig forsørgelse sætter rekord. I løbet af 2013 runder antallet af offentligt forsørgede 2,2 millioner; i et land med kun 5.2 millioner borgere.

Dette er en udfordring for den skattefinansierede velfærdsstat af flere grunde. Først og fremmest betyder det tab af velstand, når så mange personer er på overførselsindkomst. En del af overførsels-modtagerne ville nemlig være i beskæftigelse, hvis Danmark ikke havde så mange velfærdsordninger med høje offentlige ydelser.

Det store antal danskere på offentlig forsørgelse gør, at Danmark har det højeste skattetryk blandt de vestlige OECD-lande.

Ydermere er det kommet en ny bureaukratisk supra national elite i Bruxelles, der ikke bidrager med andet en snak, omkostninger og skattefri pensioner til dem selv. I Bruxelles er der nu over 3000 EU embedsmænd og kvinder, der tjener mere om året end den Britiske Premierminister.

Det kræver ikke de store politiske hjerner at løse problemet Danmark: skatterne skal ned på lønarbejde og låses fast paa 30%, moms skal reducres til 7% og selskabsbeskatning til 11% , skat paa egen bolig og grundværdi beskatning skal fjernes helt og endeligt skal den offentlige sektor reduceres med 60%. Men ingen tør!!!

Danmark kan ikke skabe vækst ved at fjerne lysten til at arbejde hos borgerne.

Danmark kan ikke styrke de svage ved at svække de rige.

Danmark kan ikke skabe velfærd for beskattede eller lånte penge.

Danmark kan ikke skabe borgere med arbejdslyst og offervilje ved at fratage individdet dets initiativ og selvstændighed.

Danmark kan ikke hjælpe folk ved permanent at lade Staten gøre ting for dem, som de skulle gøre selv.

Danmark 2013 er blevet et demokrati i forfald, der har udviklet sig til et oligarkisk demokrati, hvor offentlige institioner udoever magt ved fiat. Staten Danmark er blevet en eksekutiv junta af valgte og udnævte offentligt ansatte, der hesker og forbruger millarder af kroner alt imedens de private jobs forsvinder ud af landet og levestandarden for danskerne forværes.

Folket finder sig ikke i at blive dårligt regeret i evighed; vi har set det foer i Europa - i Italien, Spanien og Grækenland har Mussolini, Franco og siden en militærjunta i Grækenland (1967-1973) taget magten for at få ændringer i leve- og arbejdsvilkår efter at demokratisk valgte regeringer havde brugt alle pengene og skabt hyper inflation og kaos. Det kan ske igen i Sydeuropa!

Ligeledes er den bandekriminalitet vi nu ser i Danmark de første symtomer på et land i forfald - manglede muligheder og dårlig uddannelse blandt unge gør at bandekriminalitet er et alternativ til at gå på arbejde.

Der skal spares!

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 02:09

Statsministeren har utallige gange nævnt; at vi skal spare.
Og hver gang der kommer én ny minister. (de sidder jo altid - min. 1 år) så fremtidens minister pension er sikret.
Og pt. er der vel omkring 40 ministere; der nu og af åre skal have en eller anden form for minister vederlag/pension.
Derfor føler nogen sig forbigået; til at få snotten ned i kagedåsen.

villy "bewonder" søvndal

Skrevet af Anonym, Lørdag den 14. december 2013, 00:57

ja, så slap vi da af med villy "bewonder" Søvndal, så nu slipper han for at tage udenlands og tale sort. ja, det havde måske været
bedre om han havde deltaget i "the julekalender", som "gammel nok" eller måske som "Gynther", så kunne han tale sort hele tiden
uden at blive til grin.
det mindste man kan forlange af en udenrigsminister er vel at han ikke rejser rundt og gør hele danmark til grin med sin sorte
snak og så oven i købet bliver rost af sit røde sammenrend.

Bt,s omsorg

Skrevet af J. Lauridsen, Lørdag den 14. december 2013, 00:51

BT's store omsorg for socialdemokraterne er virkelig beundringsværdig. Tænk, at en meget borgerlig avis virkelig går så meget op i, at socialdemokraterne har det godt og er tilfredse. Det er virkelig på sin plads, at BT har givet helt anonyme socialdemokrater lejlighed til at få luft. Altså, hvor omsorgsfuldt!

Socialdemokratiet !

Skrevet af Knud Sørensen, Lørdag den 14. december 2013, 00:16

Lige et par ord fra en gammel ufaglært arbejder med tryk bajere . Tag jer sammen ovre på borgen . Jeg går på gulvet hver dag og lytter , og folkene på gulvet taler om generalstrejke og arbejdskampe , som vi havde i 1950erne og 1960erne . I dag er det jo ikke farlig , for vore betjente sidder jo kun i fotovognene og skriver regninger til bilejerne . Vi vil have et Danmark for danskere , ikke for E.U.fanatikere . Vær miljøbeviste .HOLD DANMARK REN , FØLG EN UDLÆNDING TIL GRÆNSEN.

Pension

Skrevet af Niels Nielsen, Fredag den 13. december 2013, 23:53

Jeg har den opfattelse, at Dan Jørgensen blev hentet hjem til en ministerpost, for så kan han også opnå dansk ministerpension foruden sin EU-pension.

Jo de er søde ved hinanden de røde pamper.

En nation af nokkefår og lalleglade slavesjæle

Skrevet af Spartacus, Fredag den 13. december 2013, 23:13

Arbejdsløse skal sættes i gabestok på byens torv.

Gældsfængsel og pryglestraf skal genindføres, så arbejdsslaverne "motiveres" til at betale deres afdrag til banker og skattevæsen. (effektiv rente 40% p.a. + gebyr).

Mindstelønnen skal afskaffes og erstattes med en dagsløn på
10 gram halalkød og 3 rådne kartofler.

Arbejdskraftens frie bevægelighed i EU skal maximeres, således at en slavehær på omkring 500.000 altid er på vandring og til rådighed som daglejere for den herskende klasse.

Fagforeninger og Jobcentre lukkes og erstattes af "Arbejdslejre" under mottoet "Arbeit macht frei" (det har virket fint førhen, jah).

Alle offentlige ydelser afskaffes, herunder også folkepensionen - ingen forventes alligevel at blive over 60 år (Sehr gut).
Der er ikke behov for udbrændte og runkne slaver.

Uddannelsesniveauet, sættes for de almindelige slaver på cirka. 5 klasses stadie.
De første 2 år bruges på at indlære: Uvidenhed er lykke.

Processen hen i mod New World Order er allerede godt i gang, alting er vendt på hovedet, sort er hvidt og op er ned.
Læger ødelægger sundhed, advokater ødelægger retfærdighed, psykiatere ødelægger sind, forskerne ødelægger sandhed, store medier ødelægger og fordrejer information og sender underholdning med lavest mulig fællesnævner, religioner ødelægger spiritualitet og regeringerne ødelægger frihed og velfærd.

Næste gang storkapitalen, banker, kreditforeninger og Finansieringsselskaber kommer i krise og det varer ikke særlig længe, så ryger en stor del af din opsparing i banken og ligeledes din pension.
Du er mere end normalt naiv hvis du på tror at finanskrisen er overstået.
Den Amerikanske Regering og EU har blot sat gang i seddel-pressen og trykt flere pengesedler, hvilket svarer til at sætte et børneplaster på et åbent benbrud.

Men ok, hvem gider bekymre sig om disse småting, når man i stedet for kan se Europas største patter på side 2 i avisen, der er ”Bag en kikset kage” i TV og vi kan have 50.000 venner på Facebook til at udvide sin horisont og samtidig har ulidelig travlt med snesevis af intetsigende og totalt overflødige telefonsamtaler, SMS og ”sociale” opdateringer med trivialiteter, banaliteter og ligegyldigheder, (Fik du set ”Bag en kikset kage?), mens CIA/NSA kigger og lytter med over skulderen i et ”Big Brother” samfund som ville gøre Hitler, Stalin og Erich Honecker grønne af misundelse.
I en tid med universelt bedrageri, er det en revolutionær handling at fortælle sandheden.

I et svagt øjeblik, fristes jeg næsten af dyb medfølelse for de stakkels lejesvende der skal gennemgå denne kommunikation, da de fleste mennesker i dag er så ubegavede, kedelige og selvfede, at man efter 30 sekunder mister interessen, efter 1½ minut er tæt på at falde i søvn og efter 5 min. nærmest ønsker aktiv dødshjælp.

Folkets uvidenhed, magthavernes styrke.

De tænker sgu kun på at blive ministre allesammen.

Skrevet af Palle, Fredag den 13. december 2013, 23:13

Overskriften siger det hele.

Røv og rokade

Skrevet af Anonymous, Fredag den 13. december 2013, 22:55

Så længe Happy go Lucky Helle er Statsminister og Bjarne Fjog Corydon er Finansminister begge med speciale i at nedlægge velfærdssamfundet og skabe fattigdom, ulighed og mismod på præcis samme måde som Margaret Thatcher gjorde i Stor-britannien i 1980`erne.
Sandheden er, at politikere vil skide den almindelige borger i lang march, de er købt og betalt af globale/ EU-kapitalinteresser (giv et fedt bidrag til kandidaten/partiet eller ansæt en lobbyist og få dine ønsker opfyldt).
Det har de også rigeligt råd til, da de fleste multinationale selskaber aldrig betaler skat.

Hvad tror du de 179 Folketingsmedlemmer bekymrer sig mest om, dig – eller deres egen karriere?

Magthavernes metode er ligeså enkel som tryllekunstnerens i det lokale storcenter, at aflede folks opmærksomhed ved få dem til at kigge til højre – mens bedraget foregår til venstre.

For fanden menneske – de har løjet, snydt og bedraget dig og sikkert også ”stjålet” en stor del af din families fremtidige indkomst og forringet dine levevilkår, hvad ville I gøre hvis nogle privatpersoner gjorde dette med dig og dine nære? Ja netop, fakler og høtyve.
Folket bør ikke frygte regeringer, regeringer bør frygte folket.

I vort samfund måles alt i, hvor mange og hvor meget. Sundhedsvæsenet behandler flere end nogensinde før. Ejendomspriserne stiger igen. Der produceres flere fødevarer i år osv. osv.
Måske skulle man hellere stille spørgsmålet, hvorfor bliver så mange mennesker syge? Og begynde at måle vores værdier i, hvor få - i stedet for hvor mange.
Hvor få mennesker har stress? Hvor få mennesker er hjemløse? Hvor få mennesker sulter? Hvor få konflikter er der i verden? Hvor få børn bliver tvangsfjernet fra deres forældre? Hvor få mennesker er ulykkelige?

Forskellen mellem de politiske partier i Danmark (og resten af den vestlige verden) og debatten omkring samfundets fremtidige udvikling bliver mindre dag for dag.

VI FOLKET har magten, hvorfor blive ved med, at forære den væk til værdiløse politikere og embedsmænd, der misbruger den magt VI FOLKET har givet dem, vågn dog op og tag magten tilbage. Vi er mange, de er få og når DU indser dette, er deres magt forbi.

Politik er irrelevant og findes ikke længere, kun manipulering, styring, kontrol og grænseløs udnyttelse af befolkningen.
Det er tid til et Vesterlandsk forår, nye visioner og værdier - og ikke mindst et fornyet mål for fremtiden, hvis vi skal have en sådanne.