Politik

Her er beviset: Uffes mand dybt involveret

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Klik dig videre og se beviset. Foto: Torkil Adsersen

Uffe Elbæks registrerede partner, Jens Pedersen, har været dybt involveret i forhandlinger med Kulturministeriet om de dyre arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, hvor Jens Pedersen er ansat som sekretær, og hvor Elbæk har siddet i bestyrelsen.

I en mail 7. maj 2012 klokken 10.32 skriver Jens Pedersen til en embedsmand i Kulturministeriet, at det arrangement, de planlægger dagen efter, “bliver så fint” - og han tilføjer, at han vil sende en regning på 5.000 kroner for leje af lokalet. 

Se hele mailen her.

Ved en anden lejlighed er det Jens Pedersen, der fremsender et tilbud til Kulturministeriet for menu, lokaleleje, 'rigning til luftakrobatik' og servicering samt underholdning til i alt 88.125 kroner. “Hvad angår walkthrough og besigtigelse af lokalerne, er I naturligvis meget velkomne. Hvordan ville mandag eller tirsdag, begge dage efter frokost, passe jer? - med venlige hilsener Jens” hedder det.

Se billedet i stort format:

dokument
dokument

Sagen kort - Uffe Elbæk

Sagen om AFUK - Akademiet for utæmmet kreativitet - 2012

20. januar Møde mellem Uffe Elbæk og kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), hvor muligheden for kommunal støtte til den nye cirkusuddannelse på AFUK bliver drøftet.

22. januar Opfølgningsmøde, hvor det anslås, at uddannelsen vil kræve en støtte på godt 15 mio. kr.

27. februar Statsforvaltningen Hovedstaden meddeler, at kommunen ikke må give støtte til uddannelsen. Det betyder, at pengene i stedet må findes gennem finansloven.

1. maj
Uffe Elbæks mand, Jens Pedersen, bliver ansat som sekretær i AFUK.

2. maj AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

22. juni AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

13. september Københavns Kommune afsætter 6 mio. kr. til den nye uddannelse på AFUK.

8. november
Uffe Elbæk mødes med AFUKs bestyrelsesformand, Knud Folschack, og Annesofie Bergmann Steen, hvor man drøfter den nye uddannelse.

11. november
Regeringen og Enhedslisten kommer til enighed om finansloven, hvori de seks mio. kr. til AFUK bliver tildelt.

Relaterede

Det læser andre