____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den ombruste borgmester i Fredericia Thomas Banke har på trods af sin politiske unge alder af kun 31 år haft et politisk liv med både op- og nedture.

I 2005 blev han valgt til byrådet i Fredericia, hvor han i en periode også sad som vice-borgmester. Samtidig blev han i 2007 valgt til landsformand for Venstre Ungdom og allerede i disse år blev han genstand for opmærksomhed af den kedelige slags. I 2007 år indrømmede han over for Ekstra Bladet, at han tidligere i sit liv havde taget adskillige euforiserende stoffer, blandt andet kokain, hash og amfetamin og året efter kommer han igen i vælten, da han erklærer sig for tilhænger af legalisering af hash.

Men i Fredericia er han populær og i 2009 kan han som 27-årig sætte sig på borgmesterstolen som den yngste siddende borgmester. Samtidig bliver han den første Venstre-borgmester i Fredericia i 96 år. Og han er en populær borgmester blandt borgeren fortæller redaktør på Fredericia Dagblads Fredericia-redaktion til Jyllands Posten.

- Ude blandt borgerne har han en stor stjerne. Han gør et godt indtryk, og i modsætning til mange andre mennesker har han ingen blufærdighedsgrænse, men kan tale med alle. Han har absolut ikke kontaktbesvær. Han er ung og pæn at se på, og folk er meget tilgivende over for ham i modsætning til hvis andre havde trådt ved siden af, siger hun.

I efteråret 2012 begynder skandalerne så for alvor at rulle for Thomas Banke. Her kom det frem, at han anvendte store mængder morfin, angiveligt for at modvirke smerter fra flere tandbehandlinger. Flere byrådsmedlemmer kræver, at han går i behandling for at få bugt med misbruget, hvilket han lover at gøre.

Den 14. december sygemelder Thomas Banke sig som borgmester og dagen efter kommer det frem, at han har brugt kommunens kreditkort som sin egen kassekredit og har i flere år brugt kortet til private indkøb. Selv beklager han de fejl han har begået og forsikrer, at alle penge er betalt tilbage til kommunen, men et samlet byråd og Venstres ledelse i kredsen anbefaler ham at gå af som borgmester som følge af bilagsrodet. Samtlige byrådsmedlemmer bakker op om et mistillidsvotum mod ham.

Efter nytår ændrer situationen i Fredericia sig. Den 7. januar meddeler Venstres bestyrelse i Fredericia, at man nu bakker op om Thomas Banke, som de opfordrer til at vende tilbage til borgmesterposten.

Men samme dag dukker endnu en sag om bilagsrod op for Thomas Banke. TV 2 afslører, at han i 2010 har fusket med sit køreregnskab i forbindelse med en tur til Herning den 24.-25 april. Her oplyser han, at han har holdt møder med Hernings borgmester Lars Krarup og har modtaget kørselspenge for turen. Sandheden viser sig dog at være en anden, da Lars Krarup afviser at have holdt møder med Thomas Banke. Selv erkender Banke, at han var i Herning for at se en boksekamp med Mikkel Kessler.

Onsdag den 9. dukker så endnu en belastende sag frem for Thomas Banke. Her erkender han at han har brugt et falsk navn, Julius Juliussen, på en urinprøve, der skulle bevise, at han ikke har været påvirket af morfin under sit byrådsarbejde. Selv forklarer han, at han var bange for at erklæringen skulle havne i de forkerte hænder, og derfor bad om at få et andet navn påskrevet. Men det er i strid med reglerne oplyser Sundhedsstyrelsen.

Onsdag blev også dagen, hvor fire Venstre-byrådsmedlemmer ekskluderede Thomas Banke af partiet, som konsekvens af hans bilagsrod. Venstres bestyrelse valgte så efterfølgende at ekskludere de fire medlemmer, da de har handlet i strid med bestyrelsen beslutning om at lade Thomas Banke blive. Det betød, at det eneste tilbageværende medlem af Venstre i byrådsgruppen Pernelle Jensen så kunne bringe Thomas Banke tilbage i partiet.