Helles Obama-selfie i 'The Daily Show'

Det nu verdensberømte selfie-billede af den danske statsminister og to af verdens mægtigste mænd, den britiske premierminister David Cameron og USAs præsident Barack Obama, ramte tirsdag aften amerikansk tid det populære tv-program 'The Daily Show.'

Ved tirsdagens mindehøjtidelighed for afdøde Nelson Mandela tog de tre et billede med en mobil, som i den grad har sat sindene i kog verden over.

Især danske og britiske medier har kogt over af forargelse, men også almindelige mennesker på de sociale medier verden over har udtrykt vrede og undren. Det gennemgående synspunkt er, at det ikke var en passende opførsel til en mindehøjtidelighed.

Billedet dukkede også op i det berømte satiriske talkshow 'The Daily Show.'

I tirsdagens udgave byggede værten Jon Stewart et længere indlæg op omkring de amerikanske mediers dækning af mindeceremonien for Sydafrikas Nelson Mandela.

Udgangspunktet var hypen omkring Obamas håndtryk med den cubanske præsident, Raul Castro. Stewarts pointe var, at Obama opførte sig helt, som han skulle, og som man kunne forvente af en statsleder til en anden statsmands mindehøjtidelighed.

Som afslutning røg selfie-billedet på skærmen med en speak, der fortalte, at Obama og Cameron tog en selfie sammen med den danske statsminister.

Tilbage i studiet udbrød Jon Stewart: 'That's kinda fucked up!', hvorefter han krøllede sit manuskript sammen.

Se indslaget i The Daily Show her.

Læs også: