Den tidligere Socialdemokratiske bykonge Tommy Kamp bliver nu beskyldt for at snyde en række malere for over en kvart million kroner.

Tre selvstændige malere samt direktøren for et stort malerfirma fortæller nu til BT, hvordan de inden for det seneste halve år er blevet ansat af Tommy Kamp til diverse opgaver for medlem af Køge Byråd for Socialdemokraterne Carl Christensens malerfirma. Fælles for alle er, at de ikke har fået betaling for deres arbejde.

Administrerende direktør Robert Onsberg fra Dansk Byg - Totalentreprenør ApS i Værløse oplyser, at Tommy Kamp i august kontaktede ham på vegne af Carl Christensen, der ejer en lang række selskaber, for at få udført en malerentreprise på Panum Instituttet ved Rigshospitalet.

Dansk Byg - Totalentreprenør ApS udfører arbejde for 106.000 kroner på Panum Instituttet, men da regningen i august skal betales, afviser Carl Christensen at have kendskab til maleransættelsen og giver i stedet Tommy Kamp ansvaret for betalingerne.

- Er dog lidt uforstående overfor dette og må på alle områder henvise til, at Tommy afklarer de anliggender der måtte være – idet jeg formoder det er med Tommy, at I har indgået aftaler, skriver Carl Christensen i en mail 15. august til Robert Onsberg.

- Det er klart, at vi nu lægger sag an mod Carl Christensen for manglende betaling, siger Robert Onsberg, der også uden at få svar har sendt mailkorrespondancen med Carl Christensen til Køges Socialdemokratiske borgmester Marie Stærke.

Også malermester Michael Dietrichsen fra malerfirmaet Bastian Group i Frederikssund kan fortælle, at han er blevet ansat af Tommy Kamp. Han kan fremvise fakturaer for 144.611,25 kroner for malerarbejde udført i en periode fra juni til september ved Panum Instituttet, Østerbro stadion, Hundested plejecenter og Fredensborg plejecenter.

Michael Dietrichsen gjorde Calle Christensen opmærksom på den manglende betaling. Men han får samme forklaring som Robert Onsberg om, at Calle Christensen intet kender til Tommy Kamps aftaler og dermed ikke vil hæfte.

- Jeg har via de relationer jeg har – alene forsøgt at hjælpe Tommy i gang !!!! men hvis alt det Du skriver er sandt så har jeg desværre en anden indstilling til at hjælpe fremover (desværre for Tommy !). Selvom man har prøvet at hjælpe et andet menneske er man jo heldigvis ikke ansvarlig for mere end det man retmæssigt forpligter sig til – hvis en tillid brydes / misbruges er det jo en anden situation, skriver Calle Christensen i en mail til Michael Dietrichsen den 1. oktober.

- Jeg føler mig godt og grundigt røvrendt, og nu ser jeg mig nødsaget til at køre en inkassosag mod Carl Christensen, siger Michael Dietrichsen til bt.dk.

Maler Kasper Vallentin fra Jægerspris kan ligeledes fremvise en faktura for malerarbejde ved Panum Instittuet og Hundested Plejecenter for 26.718 kroner for i alt 142,5 timers arbejde. Han er også blevet ansat af Tommy Kamp, men har ikke fået nogen penge.

- Jeg synes, det er noget virkelig svineri. Jeg har endda malet Tommy Kamps lejlighed ude på Østerbro, og alligevel har jeg aldrig fået nogen penge. Det betyder, at jeg nu har problemer med at få mit liv til at hænge sammen økonomisk og er flyttet hjem til mine forældre på Fyn, siger Kim Vallentin.

En fjerde håndværker, Michael Andersen, kan fortælle præcis samme historie om at have penge til gode hos Tommy Kamp. Han kan fremvise en SMS til BT, hvor Tommy Kamp henviser til, at regningen skal sendes til Bridana, hvor Carl Christensens er direktør.

- Jeg er godt og grundig skuffet, men har heller ikke råd til at føre en retssag for at få pengene, siger han.

Tommy Kamp skriver i en mail til BT, at det er en sag mellem arbejdsgiver og malerne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.