Det står næsten lige mellem blokkene, selv om decimalerne i valgkampens sidste meningsmåling giver de blå et snævert forspring på mandater. Derudover er mere end hver tiende vælger stadig i tvivl.

Oppositionspartierne står til at vinde 89 mandater i den sidste meningsmåling fra Gallup før valget torsdag. Regeringspartierne og deres støttepartier står i samme måling til at få 86 mandater.

Ifølge Gallup er det imidlertid decimaler, der flytter det sidste mandat, og der er altså kort før valget næsten dødt løb mellem de to fløje i dansk politik, der deler 175 folketingstaburetter mellem sig.

De resterende fire mandater op til de 179 medlemmer af Folketinget bliver valgt på Grønland og Færøerne. Her har mandaterne de seneste fire folketingsvalg fordelt sig med tre til rød blok og et enkelt til blå blok.

Læs også:

Procentvis står blå blok i målingen til at få 50,7 procent af de danske stemmer, mens rød blok står til at få 49,2 procent. Ikke desto mindre er 11,3 procent af vælgerne eller mere end hver tiende stadig er i tvivl om, hvor krydset skal sættes når de står i valgboksen.

Kort før valgstederne åbner torsdag morgen, står Socialdemokraterne til at blive landets største parti med 25,9 procent, hvilket er en fremgang på 1,1 procentpoint i forhold til valgresultatet i 2011.

Venstre står som landets næststørste parti til at få 20,6 procent af stemmerne, 6,1 færre procentpoint end ved seneste folketingsvalg.

Dansk Folkeparti tager pladsen som landets tredjestørste parti med 18,1 procent og er altså ifølge målingen gået frem med 5,8 procentpoint siden valget i 2011.

Læs også:

Læs også:

Enhedslisten og Liberal Alliance er ligeledes gået frem siden valget i 2011 og får i målingen henholdsvis 8 procent og 7,1 procent af stemmerne. De Radikale og Socialistisk Folkeparti, som begge er gået tilbage, står til henholdsvis 5,2 og 5,3 procent.

På falderebet står det nyeste parti på stemmesedlerne, Alternativet, til med 4,8 procent af stemmerne at blive større end De Konservative, som står til 3,8 procent.

Ifølge Gallup-målingen kommer Kristendemokraterne op på 1,1 procent og når dermed ikke over spærregrænsen på to procent, som er påkrævet for at få mandater i Folketinget.

Prognosen fra Gallup er baseret på 5,167 telefon- og webinterviews med et repræsentatitvt udsnit af vælgere, som er interviewet 17. juni 2015. Den statistiske usikkerhed i undersøgelsen er +/- 2 procentpoint.