Politik

Freddy Blak om Thorning-sviner: Han er en talentløs platugle

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Freddy Blak, politiker. Foto: Peter Clausen

Socialdemokraten Freddy Blak tager kraftigt afstand fra sin tidligere partifælle og kollega i Europa-Parlamentet Torben Lund.

- Torben Lund er en talentløs platugle, siger Freddy Blak.

Hans vrede skyldes, at Torben Lund i går på det nærmeste gik amok på statsminister Helle Thorning-Schmidt og kaldte hendes kommentar til David Camerons store EU-tale for himmelråbende stupid. Freddy Blak mener, at angrebet fra Torben Lund er under lavmålet og at det udspringer af gammelt nag.

Læs også: Tidligere S-minister kalder Thorning-bemærkning »himmelråbende stupid«

Freddy Blak sad selv i Europa-Parlamentet i 15 år fra 1989 til 2004. De sidste fem år med Torben Lund og Helle Thorning-Schmidt som nærmeste kolleger i en S-gruppe på tre personer, der slet ikke kunne tale sammen.

- Torben Lund er den mest middelmådige og koleriske politiker jeg har mødt. Hans problem er, at Helle Thorning-Schmidt var populær, charmerende og dygtig, mens hans selv selv blev kørt ud på et sidespor. Han burde holde sin kæft, siger Freddy Blak.

Afstemning

Læs også: Derfor hader de hinanden

Den 67-årige Blak har selv i perioder udtalt sig kritisk om Thorning, men han mener hun gjorde et godt stykke arbejde i Bruxelles som parlamentariker og før da som sekretariatsleder for S-gruppen i parlamentet.

- Jeg sad i Budgetudvalget og i Arbejdsmarkedsudvalget og i sidstnævnte var hun en stor hjælp for mig. Hun var akademisk dygtig og løftede mig frem fra bageste række til de forreste rækker i udvalget. det skylder jeg hende tak for, siger Freddy Blak.

Afstemning

Relaterede

Det læser andre