Freddy Blak, politiker.
Freddy Blak, politiker. Foto: Peter Clausen
Socialdemokraten Freddy Blak tager kraftigt afstand fra sin tidligere partifælle og kollega i Europa-Parlamentet Torben Lund.

- Torben Lund er en talentløs platugle, siger Freddy Blak.

Hans vrede skyldes, at Torben Lund i går på det nærmeste gik amok på statsminister Helle Thorning-Schmidt og kaldte hendes kommentar til David Camerons store EU-tale for himmelråbende stupid. Freddy Blak mener, at angrebet fra Torben Lund er under lavmålet og at det udspringer af gammelt nag.
Tidligere S-minister kalder Thorning-bemærkning »himmelråbende stupid«
Læs også:
Tidligere S-minister kalder Thorning-bemærkning »himmelråbende stupid«


Freddy Blak sad selv i Europa-Parlamentet i 15 år fra 1989 til 2004. De sidste fem år med Torben Lund og Helle Thorning-Schmidt som nærmeste kolleger i en S-gruppe på tre personer, der slet ikke kunne tale sammen.

- Torben Lund er den mest middelmådige og koleriske politiker jeg har mødt. Hans problem er, at Helle Thorning-Schmidt var populær, charmerende og dygtig, mens hans selv selv blev kørt ud på et sidespor. Han burde holde sin kæft, siger Freddy Blak.


Derfor hader de hinanden
Derfor hader de hinanden 2
Læs også:
Derfor hader de hinanden


Den 67-årige Blak har selv i perioder udtalt sig kritisk om Thorning, men han mener hun gjorde et godt stykke arbejde i Bruxelles som parlamentariker og før da som sekretariatsleder for S-gruppen i parlamentet.

- Jeg sad i Budgetudvalget og i Arbejdsmarkedsudvalget og i sidstnævnte var hun en stor hjælp for mig. Hun var akademisk dygtig og løftede mig frem fra bageste række til de forreste rækker i udvalget. det skylder jeg hende tak for, siger Freddy Blak.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook