Landets lærere, elever og skoleledere håber på at få mere indflydelse på fremtidens folkeskole, efter de mandag mødtes med børne- og undervisningsminister Christine Antorini. Vi har brug for råd, siger ministeren.

For første gang siden regeringen i sidste uge fremlagde sit bud på en gennemgribende reform af folkeskolen, som vi kender den i dag, havde børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) mandag formiddag besøg af blandt andet landets elever, skoleledere og lærere.

De håber, at mødet i det såkaldte partnerskab i forbindelse med folkeskolereformen, der tæller Kommunernes Landsforening, Børne- og Kulturchefforeningen, Skolelederforeningen, Danmarks Lærerforening, BUPL, Skole og Forældre samt Danske Skoleelever, vil blive startskuddet til en øget dialog mellem politikerne og parterne, der sikrer, at de folk, der hver dag arbejder ude på landets folkeskoler, får sat et betydeligt fingeraftryk på reformen.

- Nu er der inviteret til debat, dialog og udvikling, og jeg håber, at der er tale om en reel dialog, så det udspil, vi har set fra regeringen, ikke bare er facitlisten, siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, der kalder forløbet frem mod regeringens præsentation af udspillet til en folkeskolereform for en meget »topstyret proces«.

- Det, vi har set fra regeringen, er meget nogle overskrifter og nogle strukturer, men det ændrer ingenting. Det er det, der foregår inde i klasselokalet mellem lærer og elev, som betyder noget, og det er det, vi skal prøve at få fokus på nu i de drøftelser, vi går ind, siger han.

Vera Rosenbeck, formand for Danske Skoleelever, kalder det kritisabelt, at processen indtil videre har været så lukket.

- Efter sommerferien blev processen jo ret godt lukket ned for alle andre end statsministeren, undervisningsministeren og finansministeren, og det, synes jeg, er kritisabelt i forhold til, at der blev lagt op til, at reformen skulle ske i samspil med de forskellige parter. Jeg håber, at mødet kan være et startskud til dialog, siger Vera Rosenbeck, der får opbakning fra formanden for skolelederne, Anders Balle.

- Det ville have klædt ministeren, hvis vi løbende var blevet orienteret om deres overvejelser, og hvis vi havde haft indflydelse undervejs, men nu kommer det så, siger han og understreger behovet for, at politikerne rent faktisk også lytter til, hvad parterne har at sige.

- Vi skal som fagpersoner have stor indflydelse på det her, for at det skal give mening ude på den enkelte skole, siger Anders Balle.

Christine Antorini understreger, at politikerne har et stort behov for råd i forbindelse med forhandlingerne om den kommende folkeskolereform.

- Selvfølgelig er det de politiske partier i forligskredsen, der diskuterer, og forhåbentlig når vi mål med en rigtig god aftale, men det ændrer ikke ved, at vi har meget brug for og lyst til at få gode råd fra de forskellige parter, siger Christine Antorini, der er glad for dagens møde.

- Der har været en bred kvittering fra parterne, der er rigtig glade for, at vi viderefører samarbejdet. Vi kører en række temamøder fra januar og frem, hvor vi dykker ned i nogle af hovedelementerne, blandt andet hvordan vi får flere timer på en mere varieret måde, siger hun.

SMS

Tophistorier

Fogh med hård kritik af Obama: Han har været svag og tøvende
Anders Fogh Rasmussen har mødtes med USAs præsident Barack Obama adskillige gange. Han retter i sin ny bog ’Viljen til at lede’ en hård kritik af Obamas tøvende udenrigspolitik, som ifølge Danmarks tidligere statsminister har skadet USAs troværdighed blandt Vestens fjender. Foto: afp

Fogh med hård kritik af Obama: Han har været svag og tøvende

Wozniacki er sensationelt tilbage: Vinder første turnering i halvandet år
Caroline Wozniacki.

Wozniacki er sensationelt tilbage: Vinder første turnering i halvandet år

Sommeren er tilbage: Op til 22 grader i den ene del af landet
Man kan måske godt lige snige sig ud på stranden, når temperaturene topper udenfor om søndagen.

Sommeren er tilbage: Op til 22 grader i den ene del af landet

Nye Borgerlige på vej i Folketinget? Sådan bliver Danmark, hvis Pernille Vermund bestemmer

Nye Borgerlige på vej i Folketinget? Sådan bliver Danmark, hvis Pernille Vermund bestemmer

43-årig sigtet for drabsforsøg på politimand: Slog ud efter ham med en økse
Da politifolk trænger ind i lejlighed på Tuborgvej i København, slår en mand ud efter en betjent med en økse. Søndag fremstilles han i grundlovsforhør. Arkivfoto. Free/Pressefoto Rigspolitiet

43-årig sigtet for drabsforsøg på politimand: Slog ud efter ham med en økse

Arne Melchior er død
Arne Melchior på Centrum Demokraternes landsmøde i Tinghallen, Viborg, i 1998.

Arne Melchior er død

17-årig pige anmelder voldtægt på stisystem
En 17-årig pige har anmeldt, at hun er blevet voldtaget natten til søndag.

17-årig pige anmelder voldtægt på stisystem

Flere biler sat i flammer i København natten til søndag
En brandmand slukker en brand i en bil natten til søndag. Her er det fra Skolegade i Valby.

Flere biler sat i flammer i København natten til søndag

Hitter på Facebook