Den tidligere politiker Naser Khader accepterer nu en undskyldning fra den tidligere imam og modstander under opstanden efter Muhammed-tegningerne, Ahmed Akkari.

Det kom frem under et interview mellem de to søndag aften i Deadline på DR2.

Her forklarede Naser Khader, at han tog imod undskyldningen, men gav også udtryk for, at han stadig tvivlede på den imams oprigtighed.

- Skepsissen er blevet meget mindre. Han (Ahmed Akkari, red.) gør det rigtige og siger det rigtige, så jeg håber virkelig, at han mener det, lød det fra Naser Khader i Deadline.

Naser Khader og Ahmed Akkari mødtes før udsendelsen, hvor de talte oplevelserne under Muhammed-krisen igennem.

Ahmed Akkari stod frem i BT 29.juli i år, hvor han tog afstand fra sine tidligere holdninger og forklarede, at han havde ladet sig forføre af islamisternes holdninger.



Den 34-årige Ahmed Akkari blev verdensberømt i det meste af verdenen, efter Jyllands-Posten i 2005 trykte 12 karrikaturtegninger af profeten Muhammed. Det vakte stor opstand blandt muslimer, da det ifølge koranen ikke er tilladt at afbillede profeten, og det fik Ahmed Akkari - sammen med andre imamer - til at rejse til Mellemøsten, hvor de forklarede om tegningerne.

Ahmed Akkari blev voldsomt kritiseret efter en skjult optagelse, hvor han ytrede, at hvis Naser Khader blev integrationsminister, 'skulle man så ikke sende to fyre ud for at sprænge ham og hans ministerium i luften'.

Akkari kaldte selv udtalelserne for en spøg, men Naser Khader og andre politikere fandt ikke udtalelserne morsomme, og det var blandt andet medvirkende til, at Naser Khader gennem en årrække måtte leve under konstant beskyttelse  fra PET.

Ahmed Akkari var glad for, at Khader ville modtage undskyldningen og forklarede igen, at han er parat til at gøre alt for, at folk skal tro på hans nye holdninger.



- Jeg er villig til at gøre, hvad der skal til for, at folk tror på mig, kom det fra Akkari, mens Naser Khader uddybede, hvad der skal til, før han er overbevist:

- Jeg vil gerne vide noget mere om den proces, som du siger, at du har været igennem. Hvad har gjort, at du har ændret dit liv radikalt? Hvem har du talt med? Hvad har du gjort? Det er vigtigt for at kunne forstå, hvorfor du er nået til den konklusion, og måske kan din proces være til at hjælpe andre, der står i samme situation, sagde Naser Khader.