Sagsbehandlingstiden for familiesammenføring er over 400 dage. Det skyldes rekordmange flygtninge, lyder det.

København. Flygtninge i Danmark må vente i over et år på at få at vide, om de kan blive forenet med resten af familien.

Det skriver Berlingske fredag.

Sagsbehandlingstiderne på ansøgninger om familiesammenføring er de seneste år steget så markant, at den gennemsnitlige sagsbehandling i dag strækker sig over 14 måneder.

Det viser opgørelser fra udlændingemyndighederne ifølge avisen.

I 2014 var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for flygtninges familiesammenføringssager 147 dage, mens den i 2016 var steget til 342 dage.

De foreløbige tal fra 2017 viser gennemsnitlige sagsbehandlingstider på 437 dage.

Stigningen burde være bremset for længst, mener Carsten Henrichsen, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet.

- Det en ganske voldsom stigning i sagsbehandlingstiderne, som kalder på et initiativ fra politisk side, altså fra ministeren, siger han til Berlingske med henvisning til den ansvarlige minister på området, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Man kan ikke leve med så lange sagsbehandlingstider - det er jo gennemsnitstider. Der er tale om meget, meget lange sagsbehandlingstider, tilføjer han.

Udlændingestyrelsen oplyser til Berlingske, at den øgede sagsbehandlingstid skyldes, at der fra 2014 og frem har været en markant stigning i antallet af ansøgninger om familiesammenføring.

I begyndelsen af 2016 verserede cirka 12.000 ansøgninger. Dette antal er nu nedbragt til cirka 8200 og falder måned for måned, lyder det.

- Vi afgør flere sager, end vi får ind, skriver Lone Zeuner, kontorchef i Udlændingestyrelsen, til avisen.

Udlændingestyrelsen oplyser til Berlingske, at stigningen i sagsbehandlingstiden skyldes den øgede asyltilstrømning siden 2014, og at man forventer, at puklen af sager er på vej ned.

/ritzau/