KØB PLUS!

Flere navne i spil: De kan afløse Elbæk

Torsdag bliver Danmarks næste kulturminister udpeget. Det meddelte De Radikales leder Margrethe Vestager tirsdag eftermiddag, efter Uffe Elbæk havde valgt at trække sig fra ministerposten. 

Ifølge BTs politiske kommentator Lotte Hansen bliver det formentlig endnu en radikal politiker, der overtager jobbet.

- Jeg vil sige det sådan, at i og med at personen udpeges allerede i morgen, så vil De Radikale finde en i egne rækker. Det er ikke sikkert, det er en fra folketinget, det kan også være en udefra. Det kunne være fint, hvis der kom en kvinde, men det skal selvfølgelig kun være, hvis hun er kvalificeret, siger Lotte Hansen.

Allerede kort tid efter Elbæk annoncerede sin afgang, blev der spekuleret i, hvem der skal overtage jobbet.

Et af de navne, der prompte blev nævnt i det offentlige rum, er Sofie Carsten Nielsen, der er 37 år og næstformand for Radikale Venstres folketingsgruppe fra 2011. Hun er desuden EU-ordfører, ligestillingsordfører og ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser. Hun var spidskandidat ved Europa parlamentsvalget i 2009.

En anden kandidat er Camilla Hersom, der er Sundhedsordfører og ordfører for fødevarer, landbrug og fiskeri fra 2011. Hun er desuden gruppesekretær for Radikale Venstres folketingsgruppe siden 2011. Allerede efter valget spåede flere hende en ministerpost.

Blandt mandlige bud kan nævnes Rasmus Helveg Petersen, hvis navn nærmest forpligter til en fremtidig ministerpost. Han er søn af fhv. minister Niels Helveg Petersen. Rasmus Helveg Petersen er uddannet journalist og er Energiordfører, Forsvarsordfører, Klimaordfører og Udenrigsordfører.

Andre navne, der var fremme tirsdag aften er den tidligere udviklingsminister Anita Bay Bundegaard og kirke og ligestillingsminister Manu Sareen.

HVEM MENER DU SKAL AFLØSE ELBÆK? DELTAG I AFSTEMNINGEN OG DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER

Afstemning

Din kommentar

Kommentarer

Hvorfor Lotte Hansen?

Skrevet af Knud R, Torsdag den 6. december 2012, 00:30

Undskyld, men har B.T. fundet hende Lotte Hansen, da hun arbejdede som tekstforfatter for Gajols "vise" ord - eller måske med kinesiske lykkekager?

ok

Skrevet af emil, Onsdag den 5. december 2012, 21:31

http://www.erepublik.com/en/referrer/manudivi

gratis browser spil, som er en næsten tro kopi af virkeligheden. Arbejde, krig, politik, handel mm. daglig brug 5 min og op efter.
Hvis du kan lide strategi spil, er dette lige noget for dig
virtuelle Danmark behøver din hjælp

ikke flere ministre -no need

Skrevet af hans, Onsdag den 5. december 2012, 20:55

vi vil ikke have nogen af dem Danmark kan udmærket klare sig uden kulturminister -føj

Zenia Krampe er en umulighed

Skrevet af Lene Lund, Onsdag den 5. december 2012, 20:32

Zenia har bedyret i medierne, at hun ikke kan se noget galt i Uffe Elbæks ageren, så det ville jo være direkte probleminviterende at udnævne hende som afløser. Det er Margrethe for klog til.

To helt sikre fiaskoer ....

Skrevet af Hugo, Onsdag den 5. december 2012, 20:21

ville være Anita Kvaje Bay Bondegaard og Zenia Stampe, - Anita Kvaje Bay Bondegaard fremsatte i ramme alvor et lovforslag, der ville indebære, at alle Verdens fattige skulle have et retskrav på forsørgelse i Danmark, - kort tid efter røg hun som minister, det er jo ikke lige en til cirkusklovn radikale har brug for, - hun må være helt udelukket for altid. Zenia Stampe er en aggressiv ekstremist uden forstand, - det vil give en farlig masse ballade og jeg tror ikke hun har for 5 flade ører begreb om kunst, - hende har radikale heller ikke brug for, hun er skadelig for partiet og skal helst gemmes lidt væk, kunne jeg forestille mig.

Rapanden Rasmus

Skrevet af Ole Petersen, Onsdag den 5. december 2012, 20:18

I betragtning af, at regeringen angiveligt har jobskabelse som øverste punkt på dagsordenen, så bør man nok ikke udnævne Rasmus Helveg, der har erklæret krig mod alle dele af danske industri, der anvender fossile brændstoffer - dvs alle andre brancher end Politik og Kommunikationsrådgivning:
http://nordjyske.dk/nyheder/r--aalborg-portland-er-fortid/3236ab05-fdbd-...
Han er et skrækeksempel på en mand, der lever i en kreativklasseboble, helt isoleret fra den virkelige verden.

Zenia Stampe

Skrevet af Bo , Onsdag den 5. december 2012, 20:17

Hvad laver Zenia Stampe på den liste . Hvis den taber bliver minister , så er det kun for at provokere befolkningen , for hun er totalt død oven i , og har da så absolut ikke det der kræves for at beside en minster post.

det blir svært

Skrevet af Allan K, Onsdag den 5. december 2012, 20:10

Der er ingen i regeringen (incl. helleEU-røvslikker) som egner sig til at være minister.

Så et folketingsvalg vil være en løsning til en ny på posten...

Valgt er let

Skrevet af Jeanette Hansen, Onsdag den 5. december 2012, 20:03

Sofie Carsten Nielsen er ikke i stand til at tænke og tale sammenhængende - det er ikke det regeringen har brug for lige efter Elbæk har vrøvlet sig ud af en ministerpost.
Zenia Stampe hænger sin efterhånden modne alder til trods stadig fast i studentikose selvmordsholdninger. Prøv at google Zenia Stampe idiot, ELLER Zenia Stampe saft ELLER Zenia Stampe gruppesex.
Manu Sareen har snydt med penge fra sin bog, der skulle have gået til indisk børnehjem, men blev i hans lomme. Altså en ny Uffe Elbæk-type.
Rasmus Helveg, der netop har en ledende rolle i RV pga sin familie, altså en mild salgs neoptisme er i sagens natur udelukkende for afløser for en anden nepotist.
Tilbage står Anita Bay Bundegaard og Camilla Hersom, der begge er tænkende mennesker. Heraf burde Anita vinde, idet hun er "relativ" driftssikker med sin ministererfaring. Jeg skriver "relativ" fordi hun jo tænke lidt for højt, da hun engang sagde at fattigdom in princippet burde være asylgrundlag - det var dog ikke et realpolitisk forslag, så det har jeg tilgivet hende.

den bedste

Skrevet af leif, Onsdag den 5. december 2012, 19:50

en god og erfaren politiker som marianne jelved vil være det absolut bedste bud

Vi vil ha Stampe eller Bay Bondegaard

Skrevet af Venstreløves, Onsdag den 5. december 2012, 19:48

Så kan vi fortsat have topunderholdning for vores dyrebare skattekroner.

Anita Bay Bondegaard er da det mest arrogante og inkompetente vi ever har set, som minister. Selv Nyrup fik ædt en cykelhjelm eller 2 efter den fejludnævnelse.

Zenia Stampe og hendes flyvske og underlige udmeldinger vil da også være underholdende.

Nu er det bare ikke, som at optræde i AFUK, cirkus mm at være minister.

Som modstander af regeringen håber jeg på endnu et forkert valg. Jeg stemmer på Stampe, men Bay Bondegaard vil også kunne grave hullet endnu dybere (og få Nyrup til at æde endnu en cykelhjelm).

Så på torsdag kan Kylle, Pylle og Rylle byde endnu en kvindelig antistemmesluger ombord på den synkende skude ;-)