Selv om Enhedslisten officielt tager afstand fra en kontroversiel aktion mod statsminister Helle Thorning-Schmidt 1. maj har flere medlemmer og kandidater meldt sig til aktionen på Facebook.

Mindst 17 personer, der har tillidsposter i Enhedslisten eller er kandidat for partiet, har tilmeldt sig en omstridt aktion 1. maj mod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der har fået navnet »Overdøv Helle«, selv om partiet officielt tager afstand fra aktionen. Det skriver dr.dk.

Blandt deltagerne er et hovedbestyrelsesmedlem, syv kandidater til byråds- og regionsrådsvalget og ni bestyrelsesmedlemmer i lokalforeninger.

Derudover har en lang række af Enhedslistens meninge medlemmer også meldt deres ankomst.

»Jeg synes, det er overraskende og lidt bekymrende. Det betyder jo, at der er en lille gruppe, som forhindrer den store gruppe i at høre noget. Jeg synes nærmest, at det er lidt barnligt at troppe op med fløjter. Det er ikke særligt demokratisk,« siger Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen (S), til DR Nyheder.

Aktionen, der drejer sig om at overdøve statsministerens tale på arbejdernes international kampdag, har indtil videre fået 500 tilmeldinger på Facebook.

Arrangørerne vil dele fløjter ud og opfordrer samtidig folk til at larme under Helle Thorning-Schmidts tale.

Bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Høje Taastrup Nicolaj Brasgaard (Ø) er en af dem, der vil deltage i aktionen.

»Jeg synes, at aktionen er nødvendig og forventelig mod Helle Thorning-Schmidt. Ved at buhe og fløjte nægter du ikke én ytringsfrihed, Helle har al den ytringsfrihed, som hun vil have. Hun har prime time i medierne året rundt, og det er ikke fordi, at hun ikke bliver hørt nok,« siger Nicolaj Brasgaard.

Medlem af Enhedslistens handicappolitiske udvalg Tenna Vebert Birk (Ø) har også tænkt sig at larme på 1. maj.

»Jeg skal helt op foran og lave en masse larm. Helle Thorning lytter ikke til os, så skal vi heller ikke lytte til hende,« siger hun.

Enhedslistens forretningsudvalg og folketingsgruppe tager afstand fra aktionen.

Folketingsmedlem Finn Sørensen (Ø) kommer i en pressemeddelelse med en opfordring til at lytte i stedet for at larme. Han kalder aktionen »dum og udemokratisk«.

»Min opfordring lyder bare: Find en mere klog og kreativ måde at protestere på. Gør som lærerne sidste år, der holdt tusinder af sure smilyer op i luften, eller vendte ryggen til regeringens talere. Der er mange måder at vise sin protest på. Men det er noget grundlæggende i vores demokrati, at man ikke forhindrer andre i at komme til orde - heller ikke selvom man har grund til at være utilfreds,« siger Finn Sørensen til DR Nyheder.