Løn- og pensionsforhold for EU-ansatte skal reformeres, så de ligesom andre offentligt ansatte kan bære en del af den økonomiske krises byrde, mener finansminister Bjarne Corydon (S).

Finanskrisens fangarme bør ifølge den danske finansminister, Bjarne Corydon (S) række ud i EU. Efter at have medvirket til at overbevise SAS-ansatte om forringede vilkår for at kunne beholde jobbet, ønsker Corydon nu også, at EU-ansatte skal indrette sig efter krisetiden. Det skriver politiken.dk.

Udmeldingen kommer efter fredagens sammenbrud i EUs budgetforhandlinger.

- Som følge af krisen er medlemslandene nødt til at træffe nogle meget svære beslutninger og reformere deres samfund grundlæggende i disse år. I det lys er det helt naturligt, at også EUs institutioner prioriterer deres udgifter og viser tilbageholdenhed, skriver han i en mail til Politiken.

- Derfor er det også klart, at vi fra dansk side ønsker en ambitiøs reform af løn- og ansættelsesvilkår for de EU-ansatte, som fører til en reel modernisering af ansættelsesvilkårene med bedre sammenhæng mellem løn og præstation, lyder det.

Danmark har sammen med syv andre lande, herunder Storbritannien sendt et fælles brev adresseret til EU-Kommissionen, så der kan lægges yderligere pres på EUs ansatte.

Opfordringen lyder på, at ansatte i EU ligesom offentlige ansatte i medlemslandene også bliver en del af krisebyrden. Hvad det præcist betyder, vil den danske finansminister ikke uddybe, men det gør i stedet hans britiske alliancepartner, premierminister David Cameron, skriver politiken.dk.

De overordnede lønudgifter bør ifølge premierministeren sænkes med 10 procent, pensionsalderen skal gå fra 63 til 68 år, og pensionsudbetalinger skal sænkes til 60 procent fra 70 procent af slutlønnen.