Politik

Enhedslistens borgmester forlader politik

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Den københavnske socialborgmester, Mikkel Warming, genopstiller ikke ved kommunalvalget. Jeg stopper på toppen, siger han.

Efter to perioder som socialborgmester i København skal Mikkel Warming (Ø) efter Enhedslistens regler træde tilbage efter kommunalvalget til november. Men partiets enlige borgmester har besluttet at gå skridtet videre og forlade politik helt og aldeles.

I en pressemeddelelse fortæller Mikkel Warming, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget. Dermed sætter han en stopper for en politisk karriere, der begyndte som menigt medlem af Borgerrepræsentationen i 1994.

- Man skal stoppe, mens der stadig er nogen, der synes, det er ærgerligt, at man stopper. Jeg afleverer en socialforvaltning, der er i en bedre forfatning, end da jeg fik den. Og meningsmålingerne for Enhedslisten ser også særdeles lovende ud her i København, så jeg er stolt af at kunne stoppe på toppen, siger Mikkel Warming.

Den afgående socialborgmester blev oprindeligt valgt for SF, men brød med partiet i 1996 og forlod Borgerrepræsentationen. Ved kommunalvalget året efter blev han valgt for Enhedslisten, og i 2006 toppede karrieren med posten som socialborgmester.

Her har Mikkel Warming været de socialt udsatte københavneres fortaler, men han er også blevet udsat for kritik fra egne rækker. Mest markant i forbindelse med lukningen af det kontroversielle socialpædagogiske værested Gaderummet, som kommunen måtte bede politiet om at rydde.

Ifølge den seneste meningsmåling står Enhedslisten til 20 procent af stemmerne i København, næsten en fordobling i forhold til kommunalvalget i 2009. Hvis målingen holder, vil Enhedslisten blive Borgerrepræsentationens næststørste parti og få to borgmesterposter.

Det læser andre