Dyrevelfærdsordfører Per Clausen (Ø) håber, at Folketinget vil bakke op om Enhedslistens forslag om at ophæve forbuddet mod bestemte hunderacer, som partiet vil stille tirsdag.

- Der er tale om et forbud, der savner saglig begrundelse, og som rammer forskellige racer vilkårligt. Derfor bør det afskaffes, siger Per Clausen.

Han mener ikke, at forbuddet mod de 13 hunderacer, som Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti indførte i 2009, har haft den ønskede effekt, nemlig at færre mennesker og dyr bliver bidt af aggressive hunde.

- Forbuddet blev indført trods massiv modstand fra eksperters side, og det har efterfølgende været umuligt at påvise nogen som helst effekt af dette forbud. I stedet for et sådant forbud skal der langt mere fokus på hundeejerens ansvar for hundens adfærd - uanset hvilke race hunden tilhører,« siger Per Clausen.

Udover at stille forslag om afskaffe forbuddet mod de 13 hunderacer foreslår Enhedslisten, at hundeejere kan få afprøvet afgørelsen ved et uvildigt nævn, når politiet har besluttet, at en hund skal aflives efter den såkaldte skambidningsparagraf.

- Vi har desværre flere eksempler på, at en hund er blevet aflivet efter denne paragraf, selv om mange hundesagkyndige har været enige om, at denne aflivning har været urimelig og unødvendig,« siger Per Clausen.

I efteråret blev der afholdt en konference på Christiansborg om konsekvenserne af loven. Her lød meldingen fra blandt andet Liberal Alliance, at »hundeloven er et pragteksemplar på totalt overflødig lovgivning«. Daværende fødevareminister Karen Hækkerup (S) gjorde det dog den gang klart, at regeringen ikke er klar til at droppe forbudslisten.

Blandt de 13 forbudte hunderacer er pitbull terrier, amerikansk straffordshire terrier og dogo argentino.