KØB PLUS!

Enhedslisten: Tania får ikke for meget i kontanthjælp

Enhedslisten advarer mod at løse kontanthjælpsproblemet med løndumping.

Onsdag aften stod den arbejdsløse Tania Niebuhr stod frem på DR og fortalte, hvor svært hun havde ved at få pengene til at række. Af indslaget fremgik det, at hun modtog samlet 23.000 kroner i støtte efter skat fra det offentlige, heraf 13.700 kroner i kontanthjælp før skat. Det fik i dag torsdag Joachim B. Olsen til at kritisere de offentlige ydelser for at være alt for høje.

Men Joachim B. Olsens ide om at skære i ydelserne er ikke den rigtige vej at gå, mener Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl. Hvis kontanthjælpsmodtagere presses i job fordi de ikke har råd til at være uden, vil det nemlig føre til social dumping, hvor arbejdsløse underbyder de mennesker, der allerede har et arbejde.

- Og så får vi et mærkeligt arbejdsmarked, der er på en glidebane og som fører til øget ulighed, siger Christian Juhl.

Joachim B. Olsen: En kontanthjælps- modtager skal ikke på ferie

Enlig mor til fire på kontanthjælp: Tania får 23.000 i støtte efter skat

Christian Juhl fra Enhedslisten synes slet ikke, Tania Niebuhr får for meget. Og han synes, at eksemplet fra DR er uheldigt, fordi det også ser på de andre penge, hun får i boligydelse og børnepenge. Nemlig penge, som alle men lav indkomst har ret til.

- En del af de penge får hun jo også, hvis hun får et job, siger han.

- Selv om hun er på kontanthjælp, har hun ret til at sende sine børn i daginstitution. Det er godt for børnene, og det gør, at hun kan søge et job, siger Christian Juhl.

- Derfor er det ikke et højt beløb, hun lever af, for det hun lever af, er kontanthjælpen, og det er ikke mange penge, hvis man skal have en familie som hendes til at løbe rundt.

- Det kan godt være, at det ikke kan betale sig for hende på kort sigt at arbejde, men det må vi se på, siger han.

Enlig mor til fire på kontanthjælp: Tania får 23.000 i støtte efter skat

Kontanthjælp: Så meget kan man få

Men han mener, at det er et fåtal af kontanthjælpsmodtagerne, der ikke får noget ud af at tage et arbejde.

- Der er heldigvis ikke længere nogen, der tør sige, at arbejdsgiverne ikke kan finde den arbejdskraft, de har brug for.

Han mener, at Joachim B's holdning om, at kontanthjælpsmodtagere ikke er en overenskomstmæssig løn værd, og skal have mindre end mindstelønnen skaber social dumping, som risikerer at skabe danske arbejdskraft, der kommer til at underbyde dem, der allerede er i job.

- Det er nok, at vi kæmper med østarbejderne. Vi skal ikke også have danskere, der underbyder deres arbejdskraft.

Ifølge tal fra Finansministeriet har en enlig som Tania Niebuhr et rådighedsbeløb efter udgifter til bolig og før eventuel egenbetaling til daginstitution (Tania Niebuhr har dog friplads) på cirka 239.632 kroner årligt svarende til 19.969,33 kroner om måneden. Disse penge skal dække øvrige regninger, husholdning, tøj, fritidsaktiviteter med videre.

HVAD MENER DU? ER STØTTEN TIL ENLIGE KONTANTHJÆLPSMODTAGERE MED BØRN PASSENDE, FOR LAV ELLER FOR HØJ? DELTAG I DEBATTEN OG AFSTEMNINGEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK

Afstemning

Din kommentar

Kommentarer

nu er det ikke generalt

Skrevet af henrik, Mandag den 31. december 2012, 09:12

nu er det ikke alle der får 23000 kr. så hade jeg da ingen problemer med at klare mig. jeg kan få 13700 før skat + boligsikring på 2550. så hvorfor f.. skal hun have så meget mere end os andre, det forstår jeg simpel hen ikke. hvor er den der lige stilling henne der blevet skrevet så meget om. er det kun på nogle punkter der skal være det, om jeg må spørger.

henrik, Mandag den 31. december 2012, 09:12

Skrevet af Philip, Fredag den 4. januar 2013, 06:05

Det er nok fordi du ikke har ret til mere.

Men det kan jo også skyldes at der ikke er samme service overfor borgerne fra socialrådgivernes side i alle kommuner hvorved de kun udbetaler det højst nødvendige og genemskuelige og undlader behændigt at gøre borgerne opmærksom på at der også er andre tilskud de kan søge hvis de vil eftersom de også er berettiget til disse.

Så med andre ord,hvis du ikke selv kender socialloven på fingerspidserne eller har en god socialrådgiver eller koomune får du intet eller kun det højst nødvendige som borgerne selv kan gennemskue.

Nu vil jeg ikke komme med så stærke ord som at visse kommuner snyder og bedrager borgerne men det tangerer derhenad eftersom dem der er svage,syge,intet ved får ikke altid det samme som de friske,stærke og dem der kan socialoven på fingerspidserne.

hvorfor kun fokus på den høje ende af kontanthjælpen?

Skrevet af Markus, Søndag den 30. december 2012, 21:57

Jeg synes efterhånden at medierne er gode til at fiske historier frem om dem, der får det maksimale man kan få af offentligheden. Hvad med istedet at fokusere på majoriteten af kontanthjælpsmodtagerne, dem der får enten 6600kr eller 10500kr før skat?
Hele billedet af kontanthjælpen bliver totalt forvrænget af sager som denne. Den gennemsnitlige kontanthjælpsmodtager har fx ikke råd til en rejse til Tyrkiet eller en stor lejlighed.
Udover det er mange af dem på kontanthjælp idag handicappede eller psykisk syge, der ikke længere har mulighed for pension, med andre ord mennesker der ligger ned i forvejen, så hvorfor trampe mere på dem?

Markus, Søndag den 30. december 2012, 21:57

Skrevet af Philip, Fredag den 4. januar 2013, 06:13

Det er som tidligere sagt fordi hele oplægget er ren propaganda der skal få dem i arbejde til at tro de arbejdsløse og dem på kontanthjælp får i hovede og røv for at politikerne kan få medvind og vinde en legitim ret til at sænke kontanthjælpen med hjælp fra den naive og uvidende pøbel der bliver fodret med forkerte og misledende oplysninger.

Kvalmende

Skrevet af Ditte, Søndag den 30. december 2012, 19:32

Føj, føj, føj. Min mand og jer har begge en uddannelse på mere end 3 år men alligevel får vi tilsammen udbetalt ca 30.000 om mdr efter skat. Har 2 børn der får børnetilskud hvert kvartal....og det er det. Så vi arbejder begge 37 timer om ugen for at kan tjene til dagen og vejen. Det er da lige til at br.... sig over at sådan noget kan finde sted. Få fingeren ud og tag dig et arbejde så vi andre kan få noget mere for vores skattekroner

NEJ DET ER YDELSERNE

Skrevet af Madsen, Søndag den 30. december 2012, 17:32

Det er ydelserne der trækker kontanthjælpen op. Jeg har det som om, jeg kigger lige ind i (Ja undskyld mig) et brunt RØVHUL, når jeg går på arbejde som kassedame i netto !!! Hun får LANGT LANGT mere end jeg gør. Jeg yder noget, men jeg nyder ikke noget. FØJ FOR SA.... ZLATAN ....

KIM L Du er en KLOVN

Skrevet af olsen, Søndag den 30. december 2012, 15:26

Holda K... Du er en kegle at se på :
Har du aldrig hørt om ordblindethed ???????????
Det kunne jo være personen var det DIN IDIOT !!!!!!!!!!!!
Jeg syntes det er rigtig fint, at ordblinde i det mindste PRØVER, og det mod ska du ikke tage fra dem, med den omgang P!S der.

Gå efter sagen og ikke manden

Skrevet af Heinz Knoblauch, Søndag den 30. december 2012, 09:51

Der er dem, der beundrer Joachim B. Olsen. Og så er der dem, der hader ham.
Men én ting må alle kunne blive enige om: Han er den person i Danmark, som er bedst til at sætte en debat i gang, og det er netop det, et demokrati så hårdt har brug for.
I en god debat er det ikke nok at give udtryk for, hvad man mener om manden, men det gælder om at komme med argumenter for rigtigheden af de synspunkter om sagen, man har.
I denne og lignende tråde er der alt for mange, som overhovedet ikke argumenterer politisk, men blot hælder deres galde eller sympati ud over manden.
De står svagt i fornuftige menneskers øjne.
Læs alle indlæggene igennem og vurdér, hvem der argumenterer bedst for sagen. Det skulle ikke være nogen svær opgave.

At stå til rådighed

Skrevet af Poul Sørensen, Søndag den 30. december 2012, 09:39

kontanthjælpsmodtagere skal vel stå til rådighed for arbejdsmarkedet lige som dagpengemodtagere, og hvis de ikke kan det er det jo en forkert ydelse de modtager. Hvis de siger nej til job så må de jo undvære kontanthjælpen.
Man skal ikke tage det særligt alvorligt når Enhedslisten kæfter op . De kunne aldrig finde på at vælte Gucci Helle. De er så skræmte for at få Lars Løkke tilbage på tronen at de finder sig i alt hvad Helle finder på. Helle kunne såmænd fjerne kontanthjælpen uden at de ville gø.
Sidder lige nu og hører Johanne i tv og større hykler skal man lede længe efter. Hun rakker regeringen ned, men støtter den alligevel

Hun er et svin der udnytter samfundet til yderste dråbe

Skrevet af J. Andreasen, Søndag den 30. december 2012, 02:27

et system der er sat op af røde psykopater.

Hun har bevidst sat sig selv i en situation, at de næste 10-12 vil det aldrig kunne betale sig at gå i arbejde.

Hun er en af samfundets største parasitter en blodsuger en samfundsnasser, der ingen hæmninger har.

Enhedslisten som egenlig burde hedde Grækenlandspartiet støtter hende dog,hvilket må kunne fortælle alle skattydere, hvor langt ude dette sindsyge kvindemennske er.

Jeg arbejder og har en god løn men jeg har faneme ikke råd til en husleje på 10.000 kr om måneden spark den kælling ud af hendes lejlihed øjeblikkeligt og lad hende flytte ind på et herberg indtil man kan tildele hende en lejlighed der max koster kr.5.800 mdr.

hun skal ikke have bolighjælp på over kr 4.000 om måneden til en lejlighed på 130 kvm. på skatteydernes regning.

Hun har reelt set svindlet vores samfund og kommer til at koste samfundet millioner af kr, når den endelige regning bliver gjort op.

Kræv din ret og gør din pligt.

Denne samfundsparasit burde være blevet sat på plads af kommunen og aldrig været tildelt en lejlighed hun ikke selv kunne betale.

Det kan kun være røde psykopater der er skyld i ovenstående overforbrug og dette er ikke en enlig svale. Jeg havde selv en moster der boede alene i 28 år arbejdsløs i en 110 kvm stor lejlighed
og fik boligstøtte på over kr 3.000 månedligt igennem 28 år

pris for samfunder kr. 36.000 årligt og totalt gennem 28 år
kr. 1.002.000,- dette alene til en luddoven samfundsnasser.

Dette vat en gave fra Københavns kommune en vensreorenteret ledet kommune ledet af røde venstreorienteret psykopater er der noget af sige til at Danmark kører af helvede til når over 850.000 mennesker har deres grådige hænder nede i statskassen hver evige eneste måned.

du er da en i....

Skrevet af hjalte nørregaard, Søndag den 30. december 2012, 16:24

du er simpelthen lige til den lukkede!!!

Det er deprimerende at JBO er så langt ude!!

Skrevet af Christian, Lørdag den 29. december 2012, 18:36

Jeg fatter ikke den debat. Jeg er selv lige røget på kontanthjælp og ville da langt langt hellere have et arbejde. Jeg har aldrig følt mig så fattig som jeg gør nu. Man får som enlig mand 10200 før skat og ca. 7500 efter skat. Når mine faste udgifter er betalt har jeg ca 2000 kr tilbage som jeg skal købe mad, tøj og sko for. Mine sko er slidte med huller i, men jeg har simpelthen ikke råd til at købe et par nye i Januar. Hvis jeg skulle til jobsamtale i Jylland eller på Fyn ville jeg ganske enkelt ikke have råd til at bruge 400 kr på en togbillet tur/retur. Så der ingen grund til at være misundelig på dem som er på kontanthjælp. Da jeg havde arbejde havde jeg ganske mange flere tusinde kr til rådighed end jeg har nu.

Du er enlig ?

Skrevet af Olsen, Søndag den 30. december 2012, 15:12

Hej Christian.
Jeg går ud fra du er enlig og kan se du er mand.
Hvis du havde været kvinde som Tania her, og haft børn, så havde det straks set meget bedre ud : Så havde du fået 13.700 kr +
Børn betalt 2 gange : Børnecheck fra Staten (OS danskere) og fædrebidrag (Børnebidrag) + Div tilskud.
Sådan ser det desværre ikke ud for en enlig kontanthjælpsmodtager uden børn ( Mand eller kvinde )
Din situation beviser bare, at systemet er uretfærdigt skruget sammen ! Fordi nogle er så kloge, at de kan udnytte det, fordi de så liiiiiiiiiiii laver et par børn.
Det er ikke sjovt at være enlig ikke forsørgende på kontanthjælp, for så har man ikke ret til alle de tilskud, og det er HER problemet ligger i de her tilskud. Der er alt for mange, og de er alt for høje. Min mening er, at vi skal have ryddet op i de tilskud osv her.

Se det fra den anden side

Skrevet af JSB, Lørdag den 29. december 2012, 18:50

Nej han er ikke langt ude. Jeg respekterer at du gerne vil i arbejde igen, og kan kun beklage at du står uden job. Men dit regnskab er forkert -

Hvad med boligstøtte, hvor meget får du der?
Hvis du har 2000kr tilbage at leve for kan du få støtte til tandlæge, medicin , rimeligt begrundede enkeltudgifter, hvis du har været ude for uforudsigelige ændringer i dine forhold, OG du kan få penge til at betale for din togbillet hvis du har en jobsamtale.

Dit problem er at du ikke er en taber som dem der ved hvordan de skal udnytte systemet er. Du vil gerne klare dig selv, og du har det sikkert ikke godt med at gå tiggergang på kommunen, men mange folk rager det en høstblomst at stå og tigge og synge klage sange på kommunen.

Og til sidst - Der er masser af folk i DK der arbejder 37,5 time om ugen for 16.500-18.000kr om måneden. Efter skat har de ca. 9-11.000 kr udbetalt. Du får 7.500 udbetalt for at lave ingen ting.

...

Skrevet af johs, Lørdag den 29. december 2012, 22:16

7500 er ikk mange penge hvis man ser på at ikke alle får boligstøtte osv som du nævner.. og der skal penge til mad og husleje osv + at i disse tider stiger priserne på madvarer og andre dagligvarer så er 7500 satme ikke mange penge og overleve for uanset hvad arbejdende folk får... og der er jo altså i disse tider ikke arbejde til alle mennesker uanset om de gerne vil eller ej!!!!

Svar

Skrevet af Christian, Lørdag den 29. december 2012, 19:14

Jeg får ikke noget i boligstøtte og har heller ikke søgt om det, men blev overrasket over hvor lidt jeg havde i rådighedsbeløb i forhold til da jeg var i job..Jeg blev fyret under krisen og har søgt massevis af både uopfordrede og opslåede stillinger inden for mit fagområde og udenfor, men forgæves. Men synes, at jeg nu føler mig begrænset geografisk i min jobsøgning, for hvis en arbejdsgiver ringer fra Jylland og beder mig om at komme til samtale imorgen ville jeg ikke have råd til togbilletten. Havde ikke drømt om at jeg ville komme i den situation.

...

Skrevet af JSB, Lørdag den 29. december 2012, 19:59

Ja det er helt sikkert blevet meget sværere at finde et ordentligt job. Men stor respekt for at du er villig til at søge job der ligger et godt stykke væk fra din bopæl...Thats the spirit :)

Bare husk at du kan få betalt eller få tilskud til transport så du kan komme til jobsamtale. Og angående boligstøtte - Søg det.....Det vil med stor sandsynlighed give dig et par tusinde mere om måneden.

Og held og lykke frem over.

Svar

Skrevet af Christian, Lørdag den 29. december 2012, 23:18

Jo Tak og tak for oplysningen mht tilskud til transport..håber det bliver midlertidigt og at jobsøgningen snart giver resultat.

Det er deprimerende at JBO er så langt ude!!

Skrevet af Christian, Lørdag den 29. december 2012, 18:33

Jeg fatter ikke den debat. Jeg er selv lige røget på kontanthjælp og ville da langt langt hellere have et arbejde. Jeg har aldrig følt mig så fattig som jeg gør nu. Man får som enlig mand 10200 før skat og ca. 7500 efter skat. Når mine faste udgifter er betalt har jeg ca 2000 kr tilbage som jeg skal købe mad, tøj og sko for. Mine sko er slidte med huller i, men jeg har simpelthen ikke råd til at købe et par nye i Januar. Hvis jeg skulle til jobsamtale i Jylland eller på Fyn ville jeg ganske enkelt have råd til at bruge 400 kr på en togbillet tur/retur. Så der ingen grund til at være misundelig på dem som er på kontanthjælp. Da jeg havde arbejde havde jeg ganske mange flere tusinde kr til rådighed end jeg har nu.

Enhedslisten....

Skrevet af JSB, Lørdag den 29. december 2012, 18:02

Min far på 80 der har arbejdet hele livet(siden han var 15), får 7.500kr udbetalt i pension om måneden.
En som Tania der INTET har bidraget med til samfundet får 27.000kr. Mine forældres naboer er en ex-junkieluder og en ex-alkoholiker, og de får hver ca.16.000 kr udbetalt om måneden+støtte til ALT - cykler, ferie, Olie til fyret,husleje osv.
(lille anekdote - Jeg har for en måneds tid siden måtte betale 10.000kr for olie til mine forældre da de simpelthen ikke havde råd til det. Naboen(ex-alkoholikeren der stadig drikker), fortæller mig i en samtale over hækken at kommunen har betalt deres olie...Og han siger det med et smil.)

Jeg har stemt på Enhedslisten i rigtigt mange år men det er sgu' slut. Vi har et system hvor vi giver taberne alt for meget, mens dem der virkelig har brug for, og fortjener hjælp, får mindre og mindre (Pensionister, psykisk syge, invalide), og Enhedslisten syntes at det er fint nok. Gu' er det ej fint nok.....Det er et pisse uretfærdigt system.

Ja man kan rende komunen i R.....

Skrevet af Olsen, Søndag den 30. december 2012, 15:43

Det er sgu sørgeligt, at man efter et langt arbejdsliv, faktisk får beskeden : REND OS I A RÆV af komunen. Det er vores ældre og gamle, der har knoklet R.... ud af bukserne, for at vi den vældfærd vi har i dag, men jeg begynder så smådt at tvivle : Hvor er den henne, når de ældre og gamle faktisk kan rende kommunen i "RÆVEN" efter 40-50-60 år på arbejdsmarkedet. De fortjener langt mere, end sådanne sociale tabere, der ikke vil og ALDRIG har ydet en SKID !
Den røde fløj har nu åbnet for pengesluserne igen. Så nu er spørgsmålet bare : Hvor lang tid har DK til falitten ?
Lad os håbe der kommer en anden regering, mens tid er....

Hvor meget er det lige,

Skrevet af Knud, Lørdag den 29. december 2012, 17:16

Man byder en folkepensionist efter et langt og i de flestes tilfælde et ydende liv???

Hvor meget er det lige,

Skrevet af Knud, Lørdag den 29. december 2012, 15:33

Man byder en folkepensionist efter et langt og i de flestes tilfælde et ydende liv???

Dårlig forretningssans

Skrevet af Niels Ellenhardt-Petersen, Lørdag den 29. december 2012, 14:10

Frankrigs socialistiske regering med Francois Hollande i spidsen ville brandbeskatte millionærerne med en skatteprocent på 75.
Socialisterne gned sig i hænderne over, at de rige svin skulle holde for, men Frankrigs forfatningsdomstol har netop erklæret, at det tænkte træk er i strid med forfatningen. De rige slipper altså denne gang.
Hvis ordningen var blevet gennemført, ville den have betydet et indtægtstab for Frankrig, for mange rigmænd med skuespilleren Gérard Depardieu i front havde bebudet, at de ville drage i skattely.

Enhedslisten og de andre på den røde side ser helst, at de, der bidrager mest til landets ve og vel, skal straffes i en sådan grad, at de forlader landet.
Man skulle hellere gøre det tillokkende, at der søgte flere millionærer til landet, men det forstår de røde ikke.

Folkepensionist

Skrevet af Svend Hørsman, Lørdag den 29. december 2012, 12:06

Det er trist at man skulle ønske at man kunne komme på starthjælp eller kontanthjælp, som pensionist. Man får udbetalt ca 6500 kr. om måneden, selv om man har arbejdet hele sit liv og betalt skat alle år. Der er noget galt med disse ydelser specielt starthjælpen som regeringen er stolt af at har fået forhøjet uden nogle krav til modtagerne.

Man skulle måske gøre kontanthjælpen behovsbestemt

Skrevet af Niels Nielsen, Lørdag den 29. december 2012, 01:42

Læsning af reglerne på f.eks. borger.dk giver det indtryk at man altid får fuld kontanthjælp når man opfylder kriterierne. Man kunne ændre reglerne, så man kun fik efter behov - op til det nuværende beløb.

Sparetips til Tania:
- Barnet på 12 år kunne få fritidsarbejde (aviser/bud/babysitting/etc.) og aflaste mor mht. tøj og toiletartikler

- Faderen/Fædrene deltager i et vist omfang - Tania har kun børnene hver 2. jul. Kunne hun afgive forældremyndigheden for 1-2 børn og få bedre mulighed for at arbejde og evt. bo i en mindre lejlighed?

- Flyt i en mindre lejlighed - 10.000 / md er ret dyrt

- Der har været nævnt en _månedlig_ elregning på 3300 - det er ret meget, det må kunne nedbringes

- Og så er der rygning ca. 700 / md

Man kan jo indvende: Må hun ikke selv bestemme hvordan hun vil bo og om hun vil ryge? Joda - men ikke på offentlig forsørgelse. Bliver det næste "må hun ikke selv bestemme om hun vil have bil" osv.?

I øvrigt synes jeg det lyder underligt at hun været på div. overførsler i 10+ år og ikke har fået noget jobtilbud "hun ikke med rimelighed kunne sige nej til". Der er måske et eller andet vi ikke hører om historien. Hvis der er psykisk sygdom, kan det være OK og faktisk den billigste løsning at give hende de nævnte betingelser - alternativet er jo anbringelse af hende selv og 4 børn - det er heller ikke billigt.

Men hun og børnene sidder i en dårlig situation, og så længe hun ikke forsørger sig selv vil der hele tiden være fokus fra myndigheder, børnenes kammerater og nu altså også pressen.

kontanthjælp

Skrevet af maiken , Fredag den 28. december 2012, 20:07

alle får iøvrigt børnefamilie ydelser sætter man kontanthjælpen ned under de udbetalt 9400 hvordan skal de kunne betale alle faste udgifter når de andre kun kommer hver 3.mdr , og skal man så leve og sine børn går til noget, det er jo ikke alle der kan stifte gæld og få tingene til at hænge sammen og det er ikke alle der selv har bestemt deres tilværelse som enlig, og der er i forvejen et stort arbejde i at få 4-5 børn til at trives og så arbejde og der er også dem der er i arbejde et ex antal timer i ugen for at komme ud, så det er ikke alle sammen der bare går hjemme fordi det er sjovt

...

Skrevet af JSB, Lørdag den 29. december 2012, 18:15

Det har været hendes eget valg at sætte 4-5 børn i verden...Børn hun ikke har råd til. Som vi andre nu har betalt for i 10 år mens hun har gået og fedet den derhjemme. Og der har over de sidste 10 år fandeme været mange job som enhver kunne ha' fået hvis ikke man var kræsen. Og der er problemet......En taber som hende er ikke villig til at tage et hvilket som helst job fordi 1. Hun er ikke nødt til det da hun allerede har masser af penge uden at lave noget, så at sige en skattebetalt livs-ferie. 2. Mange som hende(bare se nasse Robert)føler de er for "gode" til job som rengøring og lager.....Det de skal fatte er at de er tabere uden nogen videre evner - De må tage de job de kan få, om det så er toiletrenser.

Fandeme så træt af folk der får en masse børn og så klager over de koster penge - Hvad fanden havde de regnet med? Hvorfor sætte 4 børn i verden når man intet job har eller nogen måde at forsørge dem på?

Man kan jo f.eks....

Skrevet af Niels Nielsen, Lørdag den 29. december 2012, 01:17

...gemme nogle af de penge, der kun kommer hver 3. måned, op så man har også til de to efterfølgende "pengeløse" måneder.

Mange "fattige" har tendens til at bruge pengene med det samme de kommer ind på kontoen. Det er nok også derfor "gratis penge" til "fattige" ikke virker. Selvom man fordoblede kontanthjælp mv. ville kontoen stadig være i nul (eller minus) måneden efter hos de fleste.

Et mønster vi ser af og til er at der optages kortfristede lån - og man så jamrer over at det ikke kan løbe rundt fordi man jo også skal afdrage gæld :)

kontanthjælp

Skrevet af mia, Fredag den 28. december 2012, 19:52

Man skal dog tænke på lønnen og ikke alle de børne ydelser der er det skal gerne gå til børnene så de får en sund opvækst for blir der børn der keder sig fordi man ikke har råd til de går til noget blir der ikke noget godt ud af og at der blir ordentlige børn her i landet om 20 år, og computere og telefoner er en nødvendighed i dagens danmark samt sunde fritidsinterresser, og jeg vil da nok ogå sige at det måske ikke skal bruges på dyre ferie så hellere at børnene har det godt i dagligdagen og har det som de fleste børn og det er langt frra de fleste der får til fire og fem børn og dem der kun har to de kommer da knapt til at kunne klare sig,