Se og Hør-sagen styrker Enhedslistens tvivl på, om Nets kan håndtere sikkerheden omkring personfølsomme oplysninger.

Først salget af Nets - det tidligere PBS - til amerikanske kapitalfonde. Nu historien om at en medarbejder i Nets skulle have solgt oplysninger om kendtes privatforbrug til Se og Hør.

Begge dele er med til at svække Enhedslistens tro på, at Nets er opgaven voksen med at holde personfølsomme oplysninger væk fra nysgerrige øjne.

»Når vi samtidig ser en sag som den her, så er der noget, der tyder på, at sikkerheden hos Nets er et stort problem,« siger retsordfører Pernille Skipper (Ø).

Med hensyn til BTs historie om at Se og Hør skulle have købt de følsomme oplysninger, så er det en sag for anklagemyndigheden, mener Pernille Skipper. Men Nets påståede rolle i sagen er i høj grad politisk.

»Hvis det her er sandt, så er der problemer med sikkerheden hos Nets og deres håndtering af personfølsomme oplysninger, og det er der bestemt behov for at forholde sig til politisk og få undersøgt fra justitsministerens side,« siger retsordføreren.

Sagen får Pernille Skipper til at kræve en ny debat om Nets’ håndtering af oplysningerne om vores betalinger.

»Det rejser de samme problemer, som vi har diskuteret før, og som et flertal i Folketinget ikke tager alvorligt, nemlig spørgsmålet om, hvorvidt vores personfølsomme oplysninger er i sikre hænder hos Nets,« siger Pernille Skipper.

Nets’ kommunikationskonsulent, Ulrik Marschall, siger til b.dk, at selskabet tager beskyldningerne meget alvorligt, og at der nu bliver iværksat en intern undersøgelse.