Enhedslisten kræver Tom Behnkes afgang

Det bør som minimum koste Tom Behnke (K) posten som formand for Rådet for Sikker Trafik, efter at Rigsrevisionen i en rapport har skrevet, at Behnke i strid med reglerne har givet rådets direktør, Anders Rosbo, en gylden kontrakt.

Kravet om at gå af kommer fra Enhedslisten, som finder det stærkt kritisabelt, at Tom Behnke ikke har orienteret Justitsministeriet eller forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, inden Rosbos kontrakt blev ændret, som vedtægterne ellers dikterer.

- Behnke har både misbrugt sin position og skatteborgernes penge, og han har overtrådt vedtægterne. Derfor kan han absolut ikke blive siddende på posten. Han må fjernes, hvis han ikke går frivilligt, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Jyllands-Posten.

SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, kalder det en »alvorlig sag«, men vil endnu ikke kræve Tom Behnkes afgang som formand for Rådet for Sikker Trafik.

- Når Rigsrevision retter en kritik, så skal man spidse ører, og det her ser alvorligt ud. Derfor er jeg også glad for, at man nu undersøger til bunds, hvad der er omstændighederne i denne sag, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Berlingske Nyhedsbureau.

- Jeg vil være varsom med at sige noget om konsekvenserne. Det er justitsministerens bord. Jeg synes, det er godt, at det her bliver undersøgt, og når undersøgelsen foreligger, så må vi se, hvad konsekvenserne skal være, siger hun.

SFeren tilføjer, at hun forventer, at justitsminister Morten Bødskov (S) vil tage »de nødvendige skridt, hvis der skal være nogen, inden undersøgelsen foreligger«.

Socialdemokraternes statsrevisor, Mogens Jensen, afventer ligeledes Kammeradvokatens undersøgelse, men kritiserer forløbet omkring Anders Rosbos kontrakt.

- Det, som er foregået, er stærkt problematisk og belastende for formanden, fordi han har handlet på helt egen hånd og i strid med almindelige vilkår, siger Mogens Jensen til Jyllands-Posten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Tom Behnke eller hans partiformand, Lars Barfoed.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08