Politik

Elbæk: Ikke flere arrangementer på AFUK

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

ARKIVFOTO. Kulturminister Uffe Elbæk (R) beskyldes af oppositionen for at give vennetjenester til Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor ministeren tidligere har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand har været ansat siden maj. (se Ritzau historie 011603) Kulturminister Uffe Elbæk. Foto: Liselotte Sabroe

Kulturminister Uffe Elbæk gæstede her til morgen TV2 i morgenprogrammet Go'morgen Danmark.

Anledningen var at svare på noget af den kritik, der er haglet ned over ham efter BT og DRs afsløringer af hans involvering i 'AFUK - Akademiet for utæmmet kreativitet'.

Uffe Elbæk afviste også overfor TV2 at kommentere på BTs afsløring af, at ministerens mand blev ansat på AFUK, uden at stillingen blev slået op offentligt.

Til gengæld understregede han, at han ikke vil afholde flere arrangementer på AFUK, så længe hans mand er ansat på stedet.

- Jeg synes, man skal stille høje krav til politikere, og jeg svarer gerne på alle spørgsmål. Men jeg skal kun sidde som minister, hvis jeg skaber merværdi for regeringen.

- Der kommer et samråd allerede på tirsdag, og så må folk tage stilling til, om det er troværdigt, siger Uffe Elbæk til TV2.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er normal praksis, at en minister er så langt nede i detailplanlægningen af arrangementer, at han foreslår, hvor arrangementet skal holdes, svarede ministeren blandt andet, at han havde ønsket at vise de udenlandske gæster det særlige miljø på AFUK.

Han fortryder kun, at han holdt arrangementer på stedet efter, at hans mand var blevet ansat.

Sagen kort - Uffe Elbæk

Sagen om AFUK - Akademiet for utæmmet kreativitet - 2012

20. januar Møde mellem Uffe Elbæk og kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), hvor muligheden for kommunal støtte til den nye cirkusuddannelse på AFUK bliver drøftet.

22. januar Opfølgningsmøde, hvor det anslås, at uddannelsen vil kræve en støtte på godt 15 mio. kr.

27. februar Statsforvaltningen Hovedstaden meddeler, at kommunen ikke må give støtte til uddannelsen. Det betyder, at pengene i stedet må findes gennem finansloven.

1. maj
Uffe Elbæks mand, Jens Pedersen, bliver ansat som sekretær i AFUK.

2. maj AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

22. juni AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

13. september Københavns Kommune afsætter 6 mio. kr. til den nye uddannelse på AFUK.

8. november
Uffe Elbæk mødes med AFUKs bestyrelsesformand, Knud Folschack, og Annesofie Bergmann Steen, hvor man drøfter den nye uddannelse.

11. november
Regeringen og Enhedslisten kommer til enighed om finansloven, hvori de seks mio. kr. til AFUK bliver tildelt.

Relaterede

Det læser andre