Finansministeren har haft et alt for tæt parløb med KL i forhandlingerne om lærernes arbejdstid, lyder kritikken fra Enhedslisten.

Kommunernes Landsforening har overhovedet ikke haft en interesse i at lande en aftale med landets lærere, for man vidste, at det ville ende med et regeringsindgreb til kommunernes fordel, hvis forhandlingerne strandede.

Sådan frygter Enhedslisten, at forhandlingerne mellem KL og lærerne er foregået, og derfor har partiet kaldt finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd om Finansministeriets rolle i den verserende lærerkonflikt.

»Den retorik, som KL har brugt, har forhindret, at der kunne laves en aftale, og det, der er usædvanligt, er, at den ene part går til forhandlingerne med den forudsætning, at der ikke skal laves en aftale, for det ordner regeringen for os,« siger finansordfører Frank Aaen (Ø) forud for samrådet.

»Alle og enhver kan se, at det er samordnet mellem stat og kommuner, og derfor er det en tilståelsessag, men spørgsmålet er, om tilståelsen falder i dag,« siger han.

Ifølge Frank Aaen er Bjarne Corydon en alt for aktiv finansminister.

»Der har ikke tidligere været nogen, der har været så aktive. Vi kender alle sammen SMS-historien, hvor de SAS-ansatte lige skulle have at vide, at de mistede deres job, hvis de ikke rettede ind. Så aktiv en finansminister har vi ikke set før,« siger han.

Finansministeren selv afviser, at der skulle ligge en aftale mellem hans ministerium og KL.

»Vi har hverken lavet en lokumsaftale eller andre former for aftaler. Der er en koordination både om, hvordan vi varetager vores roller som offentlige arbejdsgivere og om, hvordan vi får den bedst mulige folkeskole. Det er vores simple pligt at have den koordination,« lød det fra Bjarne Corydon forud for samrådet.