Venstres formand Lars Løkke Rasmussen beholder sit ministerløn indtil 1. november 2014.

Som afgående statsminister og minister igennem ti år har han krav på et eftervederlag på 1.439.443 kr. årligt i tre år.

De favorable regler giver ham et pænt overskud på 2,3 mio. kr. før skat, når folketingsvederlaget på 650.000 kr. er modregnet.

Reglerne er særligt gunstige for de ministre, der har siddet i stolen i kort tid, da man beholder sin ministerløn i mindst 18 måneder.

SE HELE LISTEN: Så meget scorer eks-ministrene

Det kan den tidligere skatteminister Peter Christensen tale med om. Han blev udnævnt til minister i marts i år og nåede kun at fungere på posten i seks måneder.

Peter Christensen oppebærer således eftervederlag i tre gange så lang tid, som han sad på ministertaburetten.

Ordningen, der nu forgylder VK-regeringens ministre, er af ældre dato. Siden 1959 har skiftende ministre - socialdemokrater og borgerlige - nydt godt af den.

SE HELE LISTEN: Så meget scorer eks-ministrene

Nu forsøger Enhedslisten at tage et opgør med privilegierne.

Partiet genfremsætter snart et forslag om, at folketingsmedlemmer skal modregnes i deres eftervederlag, hvis de går ud og får et job. Ifølge Per Clausen suppleres forslaget med et krav om, at ministrene også skal modregnes i deres eftervederlag, hvis de på tilsvarende vis forlader politik og får et nyt job udenfor Christiansborg.

LÆS OGSÅ:

- Vi ser ingen grund til, at de skal have et eftervederlag uden modregning, hvis de går lige ud og får sig et vellønnet job. Vores holdning er, at man bør kunne opretholde en anstændig levestandard for en folketingsløn, siger Per Clausen og tilføjer, at det er urimeligt, at man som afgående minister kan få eftervederlag i længere tid, end man har været minister.

Liberal Alliance er også parat til at tage et opgør med privilegierne. Ifølge Simon Emil Ammitzbøll støtter man ideen om, at folketingsmedlemmer og ministre ikke efter deres afgang modtager vederlag, hvis de samtidig har et vellønnet job ved siden af. 

Efter valget i september har 66 tidligere medlemmer af Folketinget med de gældende regler krav på eftervederlag i op til to år. Det første år sker der ingen modregning i anden lønindtægt.

Synes du, at det er rimeligt, at eks-ministre får løn i flere år efter de er gået af?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. onsdag.