Det er en fejlslutning at hævde, at vi flytter produktionen til Polen med tilskud fra EU, lyder det fra ejeren af virksomheden Kongskilde, som nu lukker afdelingen i Sønderborg.

Det har skabt furore blandt danske europaparlamentarikere, at virksomheden Kongskilde i Sønderborg er flyttet til Polen for EU-midler.

Men det er heller ikke en korrekt udlægning af sagen, lyder det nu fra det landmandsejede selskab DLG, som ejer Kongskilde. Vicekoncerndirektør Vagn Hundebøll går i rette med Fagbladet 3F, der har bragt historien til torvs.

»Påstanden er absurd og potentielt injurierende. Vi modtog støttemidlerne fra 2009, men vi overtog først fabrikken i Sønderborg i 2011, da JF gik konkurs,« siger Vagn Hundebøll i en skriftlig kommentar.

Kongskilde ejede således slet ikke maskinfabrikken i Sønderborg, der dengang hed JF, da man modtog EU-støtten. Først i 2011 overtog Kongskilde Sønderborg-virksomheden, da den gik konkurs.

»Lige siden har vi postet millioner i fabrikken, og alene i det seneste år har vi investeret 18 millioner kroner i Sønderborg for at bevare danske arbejdspladser. Vi forstår, at 3F er triste, og det er vi også. Men dette er under lavmålet,« siger Vagn Hundebøll om 3Fs udlægning af historien.

Mandag fik 125 ansatte på Kongskilde i Sønderborg besked om, at de mister jobbet, fordi ledelsen flytter arbejdspladserne til Polen. Og det er korrekt, at arbejdspladserne flyttes ud, lyder det fra DLG. Det er et markant fald i salget af maskiner til høstning og snitning af græs, der er årsag til beslutningen om at lukke anlægget i Sønderborg, lyder forklaringen.

DLG fortæller, at Kongskilde ganske rigtigt modtog støttemidler fra EU til sin fabrik i Polen i 2009. Men det var altså to år før, man overtog fabrikken i Sønderborg, og derfor har de to ting ifølge DLG ikke noget med hinanden at gøre.