Politik

Efter krisemøde: Nu skal Elbæk stå skoleret

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Uffe Elbæk er ked af sagen i medierne om hans samlever, AFUK mv. Fotograferet efter møde med Enhedslisten i Kulturministeriet Foto: Katrine Emilie Andersen
Uffe Elbæk er ked af sagen i medierne om hans samlever, AFUK mv. Fotograferet efter møde med Enhedslisten i Kulturministeriet Foto: Katrine Emilie Andersen
Kulturminister Uffe Elbæk Foto: Torkil Adsersen

Kulturminister Uffe Elbæk har her til eftermiddag holdt krisemøde med Enhedslisten i sagen om eventuelt misbrug af skattekroner og vennetjenester. Efter mødet kalder Enhedslisten ham i samråd i sagen.

BT kunne i dag afsløre, at kulturministeren flere gange har støttet en artistskole i København med i alt 180.000 skattekroner – en skole som han selv har tæt tilknytning til, da hans partner er ansat på skolen, mens han selv har siddet i skolens bestyrelse.

Uffe Elbæk havde her til eftermiddag Enhedslisten kulturordfører Jørgen Aarbo-Bæhr til krisemøde om sagen i Kulturministeriet. Her svarede han på de spørgsmål, som Jørgen Aarbo-Bæhr havde til sagen. Han har nu krævet et skriftligt notat, som han vil få i morgen. Enhedslisten har desuden valgt at kalde ministeren i samråd i sagen, som formentligt bliver afholdt d. 12. december. Det oplyser partiets kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, til Berlingske Nyhedsbureau. I samrådet skal Elbæk forklare, hvorfor han har brugt over 180.000 kr. på fem arrangementer på skolen, hvor han selv har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand er ansat.

Kulturministeren får travl i weekenden med at forklare, hvad der er op og ned i sagen.

- Min ambition er, at jeg taler med alle mine kulturpolitiske kollegaer i løbet af weekenden, så alle har mulighed for at stille de spørgsmål, som de har til hele det her forløb, siger Uffe Elbæk til bt.dk.

Kulturministeren har et møde i morgen med Venstres kulturordfører, Michael Aastrup, mens han vil tale med de andre ordførere over telefonen.

- Jeg er super ked af, at der er såret tvivl omkring mine prioriteringer. Det ansvar tager jeg selvfølgelig på mig og fortæller, hvordan tingene hænger sammen set fra min side, siger Uffe Elbæk og fortsætter:

- Selv om der er super faglige argumenter for, at jeg har prioriteret, som jeg har, men bare alene det at min mand er ansat som skolesekretær på produktionsskolen, så opstår den her tvivl, og den tvivl skal ikke være der, siger Uffe Elbæk til bt.dk.

Sagen kort - Uffe Elbæk

Sagen om AFUK - Akademiet for utæmmet kreativitet - 2012

20. januar Møde mellem Uffe Elbæk og kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), hvor muligheden for kommunal støtte til den nye cirkusuddannelse på AFUK bliver drøftet.

22. januar Opfølgningsmøde, hvor det anslås, at uddannelsen vil kræve en støtte på godt 15 mio. kr.

27. februar Statsforvaltningen Hovedstaden meddeler, at kommunen ikke må give støtte til uddannelsen. Det betyder, at pengene i stedet må findes gennem finansloven.

1. maj
Uffe Elbæks mand, Jens Pedersen, bliver ansat som sekretær i AFUK.

2. maj AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

22. juni AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

13. september Københavns Kommune afsætter 6 mio. kr. til den nye uddannelse på AFUK.

8. november
Uffe Elbæk mødes med AFUKs bestyrelsesformand, Knud Folschack, og Annesofie Bergmann Steen, hvor man drøfter den nye uddannelse.

11. november
Regeringen og Enhedslisten kommer til enighed om finansloven, hvori de seks mio. kr. til AFUK bliver tildelt.

Relaterede

Det læser andre