Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg torsdag 13.december 2012. Erling Andersen skal afgive forklaring i sagen om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg torsdag 13.december 2012. Erling Andersen skal afgive forklaring i sagen om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012) Foto: Keld Navntoft

Under en dramatisk afhøring af skattedirektør Erling Andersen i går opstod der pludselig ny uklarhed om, hvor homo-rygtet om Stephen Kinnock oprindeligt kom fra. Lige inden dommerne traf en hurtig beslutning om at lukke dørene for offentligheden, nåede Erling Andersen at forklare, at Frode Holm under et møde i august 2010 havde sagt, at Kinnock er biseksuel.

- Helle Thorning-Schmidt ville under ingen omstændigheder sidde ved siden af ham og redegøre for deres forhold. Siden Frode Holm påtog sig sagen, fik han den oplysning af vedkommende, som tog kontakt til ham, sagde Erling Andersen.

Sådan opstod homo-rygte

Mystisk tredje person hviskede revisor Frode Holm homo-rygtet i øret

Mere nåede offentligheden ikke at høre, før alle blev bedt om at forlade lokalet.

Hvem denne navnløse ’vedkommende’ er, vides ikke, men såvidt BT erfarer, er det hverken Helle Thorning-Schmidt eller Stephen Kinnock. Men muligvis en tredje person, hvis rolle i sagen i så fald er omgærdet af mystik.

Helle Thorning-Schmidt skrev i august i et debatindlæg i Politiken, at Frode Holm havde meddelt hende, at han aldrig har talt med hende, Stephen Kinnock eller parrets rådgivere om deres ægteskab.

TV: HER FORLADER ERLING ANDERSEN SKATTEKOMMISSIONEN

Hyret af Thorning

På den anden side oplyste Frode Holm torsdag eftermiddag til BT, at han blev hyret af Thorning.

- Det var Helle Thorning-Schmidt. Det har jeg jo forklaret overfor skattesagskommissionen under vidneansvar, sagde Frode Holm i et kortfattet svar til BT. Forinden var Frode Holm ifølge Erling Andersens forklaring imidlertid blevet kontaktet af en anden person - formentlig en fra Thornings stab - inden hun hyrede ham, og her ender sporet blindt.

For nogle uger siden erkendte Frode Holm, at rygtet var noget, han selv havde fundet på for at undgå, at Thorning og Kinnock skulle møde personligt op hos Skat København. Bemærkningen om, at Stephen Kinnock var bøsse, skulle forstås som et ’tænkt eksempel’, en ’hypotese’ og en ’mulighed’. Men den skulle ikke opfattes som et ’statement’, altså en kendsgerning.

- Det er jeg dybt ked af på familiens vegne, sagde Frode Holm om de gener, han med sin udtalelse har påført familien. Spørgsmålet om homo-rygtet kom til at spille en særlig rolle under gårsdagens afhøring af Erling Andersen og stod samtidig i et noget andet lys end tidligere. Ændrer rygtet til biseksuel

For første gang siden hele spørgsmålet om Kinnocks seksualitet har været på tale i kommissionen, undlod udspørger og vidne konsekvent at bruge ordet ’bøsse’ eller ’homo’ om det famøse rygte, men anvendte udelukkende betegnelsen ’biseksuel’, når de beskrev rygtet.

Ordet homoseksuel har Helle Thorning-Schmidt i øvrigt også selv benyttet, da hun ved sagens start i august gik ud i et stort opsat dementi i Politiken og afviste homo-rygter om sin mand.

På Politikens direkte spørgsmål om Stephen Kinnock var homoseksuel svarede Helle Thorning-Schmidt lørdag 25. august:

- Det er ikke sandt. Og det bliver aldrig sandt, sagde hun.

Erling Andersen understregede torsdag overfor kommissionen, at oplysningen om Kinnocks seksualitet ikke fik nogen indflydelse på behandlingen af selve sagens kernespørgsmål. Nemlig om han var skattepligtig i Danmark eller ikke. Men det betød, at Skat afstod fra kravet om, at parret skulle møde personligt op og fortælle om deres samliv.

Tidligere på dagen kom det frem, at Troels Lund Poulsen var utilfreds med, at Helle Thorning-Schmidt, efter BTs afsløring i 2010 af hendes mands skattefrihed i Danmark, sagde, at hun allerede var i dialog med skattemyndighederne.

Det passede ikke, og derfor mente Troels Lund Poulsen, at Skat helt usædvanligt skulle henvende sig til hende og rykke for hendes mands selvangivelse for 2009.

Genlæs hele livedækningen på mobilen HER
SMS

Tophistorier

Kendt dansk designer går i krig med Coop: De har stjålet vores populære design
Peter Østberg er medejer af By Lassen, der nu har stævnet Coop for plagiat.

Kendt dansk designer går i krig med Coop: De har stjålet vores populære design

BT afslører: Skatteyderne har betalt 84 mio. kr. - men virker det overhovedet?
Kåre Press-Kristensen, der er ingeniør ved Det Økologiske Råd, måler på det store billede herover partikeludledning fra en bus ved Nørreport Station i København.

BT afslører: Skatteyderne har betalt 84 mio. kr. - men virker det overhovedet?

Briterne: Du er fuld af løgn, Wiggins!
Bradley Wiggins står med et gigantisk forklaringsproblem i forhold til sin sejr i Tour de France i 2012.

Briterne: Du er fuld af løgn, Wiggins!

Journalist langer ud efter Jolie: Hendes sindssyge fortid er næsten FOR utrolig til at være sand
Angelina Jolie med skuespiller og instruktør Billy Bob Thornton, som hun giftede sig med i 2000, da de var henholdsvis 24 og 44 år.

Journalist langer ud efter Jolie: Hendes sindssyge fortid er næsten FOR utrolig til at være sand

Mor havde ikke set sin søn i 10 år: I virkeligheden boede hun med hans lig

Mor havde ikke set sin søn i 10 år: I virkeligheden boede hun med hans lig

Efter vildt beskidt krig mødes de endelig: Her er det værste, der kan ske for Trump og Clinton
Foto: AFP

Efter vildt beskidt krig mødes de endelig: Her er det værste, der kan ske for Trump og Clinton

Elever ville have hævn over efterskolen: 'Flæk dem, tak'

Elever ville have hævn over efterskolen: 'Flæk dem, tak'

Derfor vil ‘Landmand’-Jens ikke have en ryger

Derfor vil ‘Landmand’-Jens ikke have en ryger

Hitter på Facebook