Eva Kjer Hansen
Foto: Liselotte Sabroe
EvaKjer

Trods støtte fra statsministeren har Eva Kjer Hansen (V) valgt at trække sig som miljø- og fødevareminister.


Efter flere dages nervekrig mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har Eva Kjer Hansen (V) valgt at trække sig som miljø- og fødevareminister.

Det sker som konsekvens af sagen om landbrugspakken, som i ugens løb endte i et konservativt krav om ministerens afgang. Det kom de ikke igennem med, og der var lagt op til en mistillidsafstemning i folketingssalen i den kommende uge.

Simon Emil

Pape-måling

Men så langt kom vi ikke. Ministeren går af.

»Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg trækker mig fra posten som miljø- og fødevareminister. Jeg har været glad for hver eneste dag, som jeg har stået i spidsen for det nye Miljø- og Fødevareministerium.«

»Men jeg vil ikke stå i vejen for regeringen Lars Løkke Rasmussen. Danmark har brug for et borgerligt-liberalt sammenhold,« siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om Eva Kjer Hansen og hendes ageren omkring landbrugspakken, som blev vedtaget torsdag.

De Konservative, som har stemt for pakken, mener, at ministeren har vildledt Folketinget i forbindelse med nogle af de udregninger, der er lavet i forbindelse med aftalen.

Der var et flertal i Folketinget for, at Eva Kjer Hansen skulle gå af. En samlet rød blok har været enig med De Konservative.

Tirsdag aften i denne uge meddelte vi, at vi ikke længere havde tillid til miljø- og fødevareministeren, da ministeren...

Posted by Søren Pape Poulsen on Saturday, 27 February 2016

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har dog forsvaret Eva Kjer Hansen og nævnt, at udskrivelsen af et folketingsvalg nok var mere sandsynligt end en fyreseddel til Eva Kjer Hansen.

»Jeg kender udmærket positionerne. Får det mig til at afskedige min minister? Nej, det gør det ikke. Det andet lidt mere sandsynlige udfaldsrum er at udskrive et folketingsvalg,« sagde Lars Løkke Rasmussen torsdag.

Blå blok

PapeBrian

Og han støttede sin minister:

»Hun har stået i spidsen for at gennemføre den politik, som ikke bare Venstre, men alle blå partier gik til valg på. Der er fremlagt alle relevante oplysninger til Folketinget.«

Kort før pressemeddelelsen fra Eva Kjer Hansen lørdag skrev De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook, at partiet stod fast i sagen: Eva Kjer Hansen skulle gå af, og hun kunne heller ikke fortsætte som minister et andet sted.

Sagen har ført til krisesnak i hele blå blok. De seneste to dage har de borgerlige partier været til møde hos Løkke på Marienborg.

Mads holger

Intet slap ud fra møderne, hvor der officielt blev arbejdet på at lave en grøn tillægsaftale til landbrugspakken, hvilket skulle mildne De Konservatives frustrationer.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook