DR-vært efter nytårsstraf: Det rammer ikke os

Statsministerens nytårstale bliver i dette års ikke rundsendt til de politiske
journalister, som den plejer. Sidste år slap alt for meget af
indholdet ud mange timer før, især i DR, og det hævner sig nu.

Statsministerens
nytårstale vil først blive rundsendt til journalisterne kl. 19.00. Men det er slet ikke DR, der bliver straffet, siger Ask Rostrup, der skal dække statsministerens tale på DR.

- Det er blevet mere bøvlet for de skrevne medier, der er presset op til deadline på dét tidspunkt. Det er jo ikke rigtig blevet mere bøvlet for os. Så det kan jo virke lidt uretfærdigt set fra de skrevne mediers side, siger Ask Rostrup.

DR har i år forberedt sig på de nye arbejdsvilkår. Ask Rostrup og Tine Götzsche skal sammen med fire politikere se talen på samme tid som resten af Danmark. Det giver helt nye og spændende muligheder, forklarer Rostrup.

- Det betyder, at vi ikke kan forberede os. Det kommer til at give en umiddelbarhed og friskhed i dækningen, som jeg rigtig godt kan lide, siger han til bt.dk.

DR's dækning af sidste års nytårstale har fået hug for at foregive, at eksperterne gættede på talens indhold, selvom de havde læst den på forhånd. Ask Rostrup var en af dem, der var med i den kontroversielle dækning, og han forstår godt, at det har givet ballade.

- Jeg synes, det er fair nok, at vi har fået nogle tæsk for det, siger Ask Rostrup. 

Statsministerens nytårstale bliver sendt den 1. januar klokken 19.30.

Læs også: