Uheldigt at gå ud med et cirkulære uden at have helt styr på juraen, mener Djøf. Det har skabt utryghed.

København: Glædeligt både juridisk og etisk.

Sådan lyder det fra Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig, om at Moderniseringsstyrelsen nu trækker omstridt cirkulære tilbage for at se på visse juridiske aspekter ved statsansattes forflyttelsespligt.

For ifølge juristernes og økonomernes faglige organisation har cirkulæret været helt hen i vejret.

- Det har været en mærkelig måde, det har foregået på, og selve ideen bag har været helt vanvittig.

- Hvis man har planlagt at bo og arbejde et bestemt sted og så pludselig kan blive udsat for at skulle flytte med få måneders varsel og dermed hive hele sit liv op med rode, det er ikke særlige fair vilkår at skulle arbejde på, siger hun til Ritzau.

I cirkulæret "ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten" fra 5. februar 2016 stod der, at flytning ikke er en væsentlig stillingsændring og derfor vil ansatte i staten ikke kunne sige nej til flytning.

Men nu skal visse juridiske aspekter ved cirkulæret altså undersøges.

Og det har også været uheldigt at gå ud med et cirkulære uden at have helt styr på juraen, da det bringer mange mennesker i unødig utryghed, siger Sara Vergo.

- Vi ved ikke en gang, hvad formålet med cirkulæret er, andet end vi kan gisne om, at det kan spare nogle penge. Det er glædeligt, at de tænker sig om en gang til. Og at de får tjekket de her aspekter af cirkulæret igennem både juridisk og i forhold til det etiske.

- For er det god arbejdsgiveradfærd at begynde at kaste rundt på medarbejderne på den her måde? Det er jeg meget betænkelig ved.

Spørgsmål: Hvad forventer I, der kommer til at ske nu?

- Vi forventer, at de begynder at forhandle med de faglige organisationer, som vi hele tiden har forventet, at man ville gøre i den her situation. Vi ser frem til en dialog om, hvordan man kan løse den her udfordring, siger Sara Vergo.

/ritzau/